PROF. ABDULLAH UÇMAN İSTİKLAL ŞAİRİNİ ANLATTI

PROF. ABDULLAH UÇMAN İSTİKLAL ŞAİRİNİ ANLATTI
Küçükçekmece Belediyesi ve Şiir Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen ‘’Milli Mücadele’de Mehmet Akif Ersoy’’ konulu söyleşi gerçekleşti.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Uçman dinleyicilere istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy hakkında bilgiler verdi.

“HAYATININ HER KESİMİNDE ÖRNEK BİR İNSAN”

Ersoy’un hayatının bütün safhalarında hareketleriyle örnek bir insan olduğunu kaydeden Uçman, “Mehmet Akif Ersoy hem ölümsüz bir şair, hem bir şahsiyet abidesidir. Vatan yolunda millet yolunda hiçbir fedakarlıktan çekinmemiştir” dedi.

“HALKI AYDINLATMIŞTIR”

Mehmet Akif’in yaşadığı devir dolayısıyla milletin dertleriyle ilgilendiğini ifade eden Prof. Dr. Abdullah Uçman, “Mehmet Akif, cami kürsülerinde Müslüman halkı aydınlatıcı özellikle düşman istilasına karşı ne yapmak gerektiğini anlatmıştır” diye konuştu.

“ÖDÜLÜ KADIN CEMİYETLERİNE HEDİYE ETTİ”

Prof. Dr. Abdullah Uçman Mehmet Akif Ersoy’un istiklal marşı karşılığında alması gereken para ödülünü kabul etmeyip milli mücadele döneminde askere eşya ören ve elbise diken kadın cemiyetlerine hediye ettiğini söyledi.

Tiyatro sanatçısı Şahin Sancar ise, Mehmet Akif’e ait  ‘’Hüsran, Bülbül ve Süleymaniye Kürsüsünden’’ şiirlerini seslendirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.