Usta oyuncu Fatma Girik son yolculuğuna uğurlanıyor...

Usta oyuncu Fatma Girik son yolculuğuna uğurlanıyor...
Pazartesi günü COVID-19’a bağlı zatürre nedeniyle hayatını kaybeden usta oyuncu Fatma Girik, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Sanatçı için ilk tören Şişli Belediyesi’nde düzenlendi. Girik için ikinci tören Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Sanatçının cenazesi, Teşvikiye Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Bodrum’da hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanına defnedilecek.

BİN KEZ DÜNYAYA GELSEM...

Fatma Girik’in menajeri Bircan Usallı Silan, Fatma Girik’in ardından duygularını dile getirdi:

“Olayı öğrendiğim gün vurgun yemişe döndüm.  Fatma Girik benim için mavi direnişti. Gözlerine küçük bir kız çocuğunu da bir anneyi de… O kadar kapsamlı bir kadındı ki ne desem az… Aşkın en güzelini de yaşadı filmlerin en güzelinde de oynadı. Film yapma hayali vardı. En son hayali Suna Kıraç’ın hayatını oynamak istiyordu. Onun hayatı Fatma Girik’e çok yakındı kısmet olmadı.

Biz Fatma Girik’i filmleriyle değil hayata tutunuşuyla, Atatürk aşkıyla seviyoruz. Onun için milli bayramlar inanılmaz önemliydi. Atatürk benim her şeyimdi, olmazsa olmazım derdi. Fatma Girik’i insan olarak daha fazla bağrımıza bastık. Yaklaşık 10 yıldır hiçbir şey yapmıyordu ama 10 yıldır ona karşı saygımız sevgimiz hiç azalmadı.
Halkın sanatçısıydı. En kıymetli eşyası minicik bir küpesi vardı. Hayvanlara olan aşkı çok başkaydı.

Memduh Ün’ün vefatından sonra bir türlü kendini toparlayamadı. Memduh Bey’in gitmesi onu hayattan erteledi… Kopmadı ama bir yanı gitti. ‘Bin kere dünyaya gelsem, bin kere Memduh’la beraber olurdum, Fatma Girik olmak isterdim, Türkiye’de doğmak isterdim’ derdi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.