Uzman ekipler restore ediyor

Uzman ekipler restore ediyor
Osmanlı saray resminin tek temsilcisi olan Milli Saraylar Resim Müzesi atölyesinde, I. Abdülhamid dönemine ait "Soyağacı" tablosu, uzman ekiplerce restore ediliyor.

Sürece ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Milli Saraylar Tablo Restorasyon ve Konservasyon Atölyesi Sorumlusu Hatice Biga, envanterde restorasyona ihtiyacı olan tablolar için atölyeleri bulunduğunu belirterek, "İşlemleri bu atölyede gerçekleştiriyoruz. Çalışmalar, ilk etapta tespit edildikten sonra atölyeye nakli gerçekleştiriliyor. Burada her eser için uygun olması gereken restorasyon çalışmaları yapılarak, yerleşkede sergi alanına nakli gerçekleşiyor" dedi.

 

Çok kıymetli

 

Biga, atölyede restore edilen tablolara ilişkin ise “Restorasyonu yapılan eserler arasında 19. yüzyıl başlarına ait 'Viyana Kuşatması' bulunuyor. Bir de büyük boyutlu, dünyadaki önemli eserlerden biri bulunuyor. I. Abdülhamid dönemine ait anonim 'Soyağacı' tablosunun restorasyon süreci de atölyemizde yeni başladı. Bu eserin I. Abdülhamid dönemine ait üç 'Soyağacı' tablosundan biri olduğunu tespit ettik. Oldukça yıpranmış ve harap olmuş bir durumda atölyemize geldi. Restorasyon süreci de yeni başladı. 'Soyağacı', I. Abdülhamid döneminde getirilmiş bir eser ve çok kıymetli” açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.