“Yerli dizi yersiz uzun” eylemi

“Yerli dizi yersiz uzun” eylemi
Televizyon dizilerinin süresinin 90 dakikadan 45 dakikaya düşürülmesini isteyen dizi oyuncuları ve set çalışanları Taksim’de eylem yaptı.

Senarist, yönetmen, oyuncu ve set çalışanlarından oluşan bir grup, dizi sürelerinin kısaltılması ve setlerdeki çalışma koşullarının iyileştirilmesi için eylem yaptı. Senaryo Yazarları Derneği (SENDER) üyeleri tarafından düzenlenen eyleme yoğun katılım oldu. Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde, “Yerli dizi yersiz uzun” sloganıyla düzenlenen eylemde, sektörün her kesiminden katılımcılar, “8 saatlik iş günü istiyoruz”, “Dizi süreleri 45 dakikayı geçmesin”, “Emeklilik hakkımız gasp edilemez”, “Taksim sözleşmesi istiyoruz” ve “Özel sinema yasası istiyoruz” yazılı pankartlar taşıdı.

DİZİ ÇALIŞANLARI SENDİKA İSTİYOR

“Fatmagül’ün suçu ne?” adlı dizide Fatmagül’ü canlandıran Beren Saat, “Geçen gün 17 saat çalıştım. Dizi süreleri biraz kısalsın” dedi.

Çalışma ortamının insanca bir çalışma ortamı olmadığını vurgulayan Mehmet Ali Alabora ise, “İnsanca çalışma ortamını hak ediyoruz, bunun birinci koşulu 90 dakika olan dizi sürelerinin 45 dakikaya indirilmesidir. Normal mesai saatleri içinde çalışmak ve iş güvencesi istiyoruz. Sigortamızın olabilmesi gerekiyor. Bütün mücadele buradan başlıyor ve devam edecek” diye konuştu.

EYLEME YAPIMCILAR DA DESTEK VERDİ

Eyleme, Fatmagül’ün suçu ne?, Aşk ve Ceza, Arka Sokaklar, Bir Kadın Bir Erkek, Bitmeyen Şarkı, Lale Devri, Yaprak Dökümü, Yer Gök Aşk ve Ömre Bedel gibi dizilerin ekiplerinin yanı sıra Asist Yapım, Avşar Film, Koliba Film, Boyut Film, Gold Yapım ve Medyavizyon şirketleri de destek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.