Beylikdüzü sahil yoluna kavuşuyor...

Beylikdüzü sahil yoluna kavuşuyor...
Yakuplu’dan başlayıp, Kavaklı ve Gürpınar’ı takip ederek devam edecek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile yürüttükleri sahil yolu çalışması hakkında bilgi veren Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, şu anda plan çalışmaları yapılan bu duble yo

Yakuplu’dan başlayıp, Kavaklı ve Gürpınar’ı takip ederek devam edecek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile yürüttükleri sahil yolu çalışması hakkında bilgi veren Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, şu anda plan çalışmaları yapılan bu duble yol ile bölge ulaşımının kolaylaşacağını açıkladı.

 

Kavaklı’da yer alan Gümüşhaneliler Derneği’nde bölge sakinleriyle bir araya gelen Başkan Yusuf Uzun, toplantıya Teknik Başkan Yardımcıları Ali Gençbay ve Tahir Sert, Fen İşleri Müdürü Süleyman Gevezoğlu ile birlikte katılarak, yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2011 yılının herkese güzellikler getirmesini dileyerek sohbete başlayan Başkan Uzun, Kavaklı ile ilgili imar iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini bildirerek, İstanbul genelinde çarpık yapılaşma bakımından Beylikdüzü’nün çok iyi durumda olduğunu söyledi. Gürpınar, Yakuplu ve Kavaklı köy merkezlerinde eski yapılanma olduğu için sağlıklı bir yapılaşma olmadığını ifade eden Uzun, belediye tarafından yapılacak imar iyileştirmesi suretiyle bölge sakinlerinden gelen talep doğrultusunda, buradaki binaların yıkılarak, parselleri birleştirip, imarı da artırarak daha sağlıklı yapıların yer alabileceğini belirtti. Başkan, ulaşımı rahatlatmak için yeni bir alternatif olarak sahil yolu plan çalışmalarına başlandığını ifade etti.

 

“Bir milyon metrekarelik yeşil alan çalışmasına İBB ile devam ediyoruz”

 

2011 sene sonuna kadar metrobüsün hizmete gireceğini açıklayan Uzun, diğer yatırımlarla da ilgili bilgi vererek şöyle devam etti:

 

“Derelerin ihalesi yapıldı. 2011 sonuna kadar derelerimizin ıslahı bitecek ve denize kirli atık akmayacak. Yine 2011 yılı içerisinde devlet hastanesinin temeli atılarak, çok büyük bir yatırımla içerisinde olimpik yüzme havuzu bulunan bir spor kompleksinin temeli atılacak. 2011 yılı hem yeni yolların açılması hem de var olan yolların iyileştirilmesi anlamında yoğun çalışacağımız bir sene olacak. Geçtiğimiz yıl yeni park ve bahçelerin yanı sıra 40 km’nin üzerinde yol açtık. İstanbul’un 3. bölgesine hitap edecek, bir milyon metrekarelik yeşil bandımızın da Büyükşehir Belediyesi’yle beraber projelendirme çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Beylik Pazarı’nın Gürpınar’daki pazaryerine taşınıp, buranın kent meydanı olacağını hatırlatmak isterim. Bu çalışmalar tamamlandığında Beylikdüzü’nde ciddi bir değişiklik olacaktır.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.