Dilan ve Engin Polat çiftinin şirketlerinin nasıl yönetileceği belli oldu

Dilan ve Engin Polat çiftinin şirketlerinin nasıl yönetileceği belli oldu
Haklarında kara para aklama suçlamalarıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin kozmetik şirketlerine kayyım atanmıştı. TBMM'den geçen karara göre Polat'ların şirketlerinin nasıl yönetileceği belli oldu.

Geçtiğimiz Kasım ayında kara para aklama iddialarıyla gözaltına alınan Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında olduğu çok sayıdaki aile üyelerinin tutuklulukları devam ediyor. Polat'lara ait kozmetik şirketlerine devlet tarafından kayyım atanmasının ardından gündemde olmaya devam ediyorlar.

TBMM'ye sunulan yeni yargı paketinde suç örgütü liderlerinin ve Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin de aralarından olduğu sosyal medya fenomenlerinin şirketlerin nasıl yönetileceğine dair yeni düzenlemeler gerçekleştirilecek.

Türkiye Gazetesi'nden Esma Altın'ın haberine göre; TMSF tarafından 5 yıl boyunca kayyım atanacak ve bu işletmeler TMSF tarafından satışa çıkarılabilecek. Şirketlerin geçmişten kalma borçları varsa da elde edilen gelirle borçlar kapatılacak. Kalan para ise kamu bankalarına yatırılacak.

Yeni yargı paketinde sosyal medyadan yapılan hakaretler için de değişiklikler yapılacak. Artık hakaret içeren suçlarda ara buluculuk ya da uzlaşma şartı ortadan kalkacak. Hukukçular tarafından “Hakaret suçlarının ön ödeme kapsamına alınması düşünülüyor. Yani, para cezası ödenecek ve yargılama olmayacak” deniliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.