EFSANE

EFSANE
Senaristliğini ve yönetmenliğini Selçuk Aydemir'in üstlendiği "Efsane" filminin başrol oyuncuları Ahmet Kural, Serdar Gökhan ve Sadi Celil Cengiz, filmin hikayesi ve oynadıkları karakterlere dair açıklamalarda bulundu.

Kural, “Birazcık fantastik tarafı var filmin ama mümkün olduğunca gerçeğe yakın oldu her şey. Çok eğlendik hakikaten” dedi

 

Senaristliğini ve yönetmenliğini Selçuk Aydemir'in üstlendiği "Efsane" filmi, 2 Şubat'ta sinemaseverlerle buluşacak. Başrol oyuncuları Ahmet Kural, Serdar Gökhan ve Sadi Celil Cengiz, filmin hikayesi ve oynadıkları karakterlere dair AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Kural, filmin konusuna ilişkin, "Filmimiz Çorum'da geçiyor. 7 bin yıllık yoğurdun sırrını alabilmek için dedemizden el almaya çalışıyoruz. Bu sırrı alabilmek için ailenin genç erkeklerini yarıştırmak gerekiyor" dedi.

 

Çok eğlendik

 

Filmde Sadık ve Özgür karakterlerini aynı anda canlandırdığını belirten Kural, “Sadık, Çorum'da ve oraya bağlı kalmış biri. Özgür de sırrı alabilmek için şehir dışından Çorum'a geliyor. 20-25 sene olmuş ailesini ve köyünü terk edeli. Biraz kapitalist ve paracı bir arkadaş. Özgür köye gelince olaylar değişiyor. Helak olmamak için de elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü sırrı alamazsak helak olacakmışız. İlk alamet de yaz günü damımıza kar yağması. Onu görünce bir mücadele başlıyor” diye konuştu. Kural, filmde biraz gerçek dışı unsurların olduğuna işaret ederek, "Birazcık fantastik tarafı var filmin ama mümkün olduğunca gerçeğe yakın oldu her şey. Çok eğlendik hakikaten" ifadelerini kullandı.

 

Zamanla değişiyor

 

Bu filmden önce de çeşitli komedi dizi ve filmlerinde rol aldığını dile getiren Kural, Türk mizahının durumuna ilişkin, "Bence mizah güzel bir yere eviriliyor. Bunun örneklerini de görüyoruz. Mizah değişen bir yapıya sahip, dolayısıyla zamanı ve güncelliği yakalamanız gerekiyor. İnsanların güldüğü şeyler de zaman zaman değişiyor. Biz de ona ayak uydurmaya çalışıyoruz. O absürt dünyanın içinde komiklikler yapmaya çalışıyoruz” değerlendirmesini yaptı. Ünlü oyuncu, son zamanlarda yayınlanan komedi yapımlarından en çok "Gibi" ve "Ölümlü Dünya"yı beğendiğini, stand upçılardan da Deniz Göktaş'ı takdir ettiğini söyledi.

 

 

Filmde "Dede" karakterini canlandıran Serdar Gökhan ise Yeşilçam'dan bu yana çoğunlukla tarih ve macera filmlerinde rol aldığını kaydederek, "Komedi filminde hiç oynamamıştım. Bu teklif geldiği zaman şaşırdım, 'acaba bana niye komedi film teklif ediyorlar' dedim. Ben bu tarz hiç oynamadım. Ama senaryoyu aldım, okuduğumda her sahnesinde gülmeye başladım. Ben kolay kolay gülen bir insan değilim; ama 'ben gülüyorsam seyirci de güler buna' dedim ve o şekilde bu projeye dahil oldum" dedi. Gökhan, filmde teknik imkanların çok yüksek olduğunu aktararak, "Biliyorsunuz görsel bir sanat yapıyoruz. Burada parasız kuru kuru hiçbir şey olmuyor. Çünkü bu yoklukları Yeşilçam zamanda yaşadığımız için hiçbir zaman istediğimiz seviyeye ulaştıramadık sinemayı. Ama şimdi her türlü imkan var. Oyuncu arkadaşlarımız çok eğitimli, güzel. Yönetmenimiz çok iyi, yapımcımız çok iyi. Güzel bir iş çıkardık” ifadelerini kullandı. Ahmet Kural ve Cengiz Bozkurt gibi usta komedyenlerle çalışmanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Gökhan, filmdeki her oyuncunun üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirdiğini söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.