Ekmek tüketiciye el değmeden ulaşacak...

Ekmek tüketiciye el değmeden ulaşacak...
Beylikdüzü Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda temel besin kaynağımız olan ekmek tüketiciye ambalajda sunulacak.
Beylikdüzü Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda temel besin kaynağımız olan ekmek tüketiciye ambalajda sunulacak.

Belediyemizin  İstanbul Fırıncılar Esnaf  Odası ve Beylikdüzü  Fırıncılar Esnaf Odası tarafından ekmeğin ambalajlanması konusunda uzun zamandır yürüttüğü çalışmalar meyvesini verdi. Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda; artık ekmek vatandaşa poşetlenmiş şekilde sunulacak.

Belediyemiz Meclis toplantısında alınan 2010/106 sayılı Meclis Kararı gereği; bundan sonra Beylikdüzü’nde satışa sunulan her ekmek ambalajda olacak. Ekmek de ambalaj döneminin başlaması münasebetiyle, zabıta ekiplerimiz ekmek satışı yapan işletmelere yönelik denetimlerde bulunuyor.

Başkan Uzun: “Marka değeri taşıyan Beylikdüzü için geç kalınmış bir çalışma”
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, ekmeğin standardına uygun yapılması gerektiğini belirterek; “sosyal sorumluluk projesi kapsamında halk sağlığını tehlikeye atan, açık ekmeğin ambalaja alınması konusunda çalışma başlattık. Gıda güvenliği, sağlıklı üretim, hijyen ve Beylikdüzü’nde üretilecek ekmeğin standartlaştırılması bir marka değeri taşıyan modern ilçemiz için bence geç bile kalınmış bir çalışma. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden çok önemli ” diye konuştu.
Zabıta Müdürü Bayram Turhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlçemizde bayi, bakkal ve büfelerde mutlaka Türk Gıda Kodeksi’ne uygun ambalajlı ve etiketli olarak tüketim yapılacak. Uyarılarımıza uymayan işletmeler hakkında, Belediyemiz emir ve yasaklarına uyulmadığı gerekçesi ile yasal işlem başlatılacak. Ekiplerimiz büyük titizlikle yürüttükleri denetimlere hız kesmeden devam edecekler" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.