‘Kot seviyesini belirlemek için dolgu yapılıyor’

‘Kot seviyesini belirlemek için dolgu yapılıyor’
HABERDAR’da 22 Eylül 2010 Çarşamba günü yayınlanan ‘Sulama deposu mu dolgu alanı mı?’ başlıklı haberde; “Bir zamanların Yeşil Vadi Projesi için sulama deposu olarak meclis kararı alınan yere, şimdilerde hafriyat dökümü yapılmakta.” İddialarına yer veri
"Bu haberimiz için bir açıklama gönderen Beylikdüzü Belediyesi bu dolguların ‘Yolların kot seviyesini belirlemek için’ yapıldığını kaydetti.
Açıklamada şunlara da yer verildi:
Bahse konu yerdeki tesis, daha önceleri arıtma tesisi planlanarak inşa edilmiştir. Ancak bu tesis sonradan kullanılmadığı için atıl duruma düşmüştür. Kullanılmayan tesis, 29.09.2009 tarih 389 sayı ve 17.03.2010 tarih 01 sayılı Beylikdüzü Kaymakamlığı ile yapılan yazışmalarda ifade dildiği gibi, “Dere yatağı içinde bulunan ve kullanılmayan arıtma tesisinin uzun zamandır metruk halde bulunduğu bu haliyle, içine giriş çıkışların kolay olup, bölge güvenliğinin bulunmadığı tespit edilmiştir.
Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nin 21.01.2007 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Beylikdüzü uygulama planlarında park alanı gözüken söz konusu mevkii, 11.01.2010 tarih ve 2010/3 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi onaylı kavşak planlarında ise bir kısmı yolda kalmaktadır.
Beylikdüzü Kaymakamlık makamı yazılarında belirtilen sorunların giderilmesi ve metruk yapıların ortadan kaldırılması amacıyla; belediyemiz kullanılmayan tesisin özellikle beton olan kısımlarının malzeme ile doldurularak arazinin doğal yapısına göre şekillendirmek, yeşil alan (park) olan kısımların uygun hale getirilmesi ve planda yol olarak belirtilen kısmının da yol kotu seviyesine getirilmesi ile ilgili düzenleme yapmaktadır.
Gazetenizden ilgili haberin düzeltilmesini ve bu bilgiler ışığında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini rica ederiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.