Kültür Merkezi başka bahara...!

Kültür Merkezi başka bahara...!
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, 2005 yılında temeli atılan kültür merkezinin yapımının gecikme nedeni hakkında, “Kültür Merkezi hakkında soruşturma açılmış ve de 6 milyonluk ikmal inşaatına gerek duyulan bir proje olması nedeniyle savcılık ve müfe
 
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, 2005 yılında temeli atılan kültür merkezinin yapımının gecikme nedeni hakkında, “Kültür Merkezi hakkında soruşturma açılmış ve de 6 milyonluk ikmal inşaatına gerek duyulan bir proje olması nedeniyle savcılık ve müfettişlerin uyarısı nedeniyle burada işlem yapamadık.” şeklinde açıkladı. Uzun, söylenilenlerin aksine sorunun çözülmesi yönünde büyük çaba harcadıklarını belirterek; “Kültür merkezindeki yasal sıkıntıyı çözme adına önemli girişimlerimiz oldu. Belediyemizin kasasından hiç para çıkmadan Ambarlı limanının bağışı olarak maddi anlamdaki sorunu çözerek; yaz bitmeden kültür merkezinin açışını gerçekleştireceğiz” dedi. 
 
Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenli olarak her mahallede yapılması karalaştırılan mahalle meclislerinin ilki Büyükşehir Mahallesi’nde gerçekleşti. Bölge sakinleri ile belediye başkanı ve sorumluların buluştuğu toplantıya; belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri, meclis üyeleri, Büyükşehir Mahalle Muhtarı Fatma Tolga, okul müdürleri, AK Parti teşkilattan sorumlu başkan yardımcısı, okul aile birlikleri, site yönetimleri, sivil toplum örgütleri ve din adamları katıldı.
 
Bölge sakinleriyle birebir iletişimi canlı tutmak amacıyla gerçekleştirilen halk meclisi toplantısı, Beylikdüzü Sosyal Tesisler’de gerçekleştirildi. Kent gönüllüleri adında halk meclisleri kurduklarını ifade eden Başkan Uzun, “Kadın, çocuk ve gençlik meclisleri kurduk. Ancak mahallerle alakalı genel beklentilerin ne olduğunu öğrenmek için de bu toplantıları düzenlemeye karar verdik. Müzakerede bulunma ve iletişimin güçlendirmenin hepimize faydası olur” dedi.
 
“Yeraltı otoparklarıyla park sorununu çözeceğiz”
 
Çamlıkların daha iyi ışıklandırılması talebinde bulunan katılımcıların Başkan’a kültür merkezinin yapımı hakkında bir soru yöneltmesi üzerine Başkan Uzun, savcılık ve müfettişlerin burada işlem yapılmaması yönünde belediyeyi uyardıklarını bildirerek, bunun nedenininse merkez hakkında soruşturma başlatılmış ve de 6 milyonluk ikmal inşaatına gerek duyulması olduğunu aktardı.
 
Ağaçsız cadde kalmayacağını belirten Başkan Uzun, mahallenin otopark sorununu da yer altı otoparklarıyla çözeceklerini bildirdi. Toplantıda; 2011 yılı içerisinde ambarlı arıtma tesisi inşaatı, Cumhuriyet Caddesi’nin yayalaştırılması gibi çalışmaların tamamlanacağı ifade edilirken, 2010 yılı içerisinde 5 sağlık ocağının yeni mekânlarında 50 aile hekimiyle aile hekimliği olarak hizmet verdiği ve 23 bin fidan dikildiği aktarıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.