Nermin Kuşun “ Sanat benim bir parçam”

Nermin Kuşun “ Sanat benim bir parçam”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’nin Türk Halk Müziği yorumcularından Nermin Kuşun Sanat Yaşamında kendisini türkülere adadığını belirterek “Ben türkülerle doğdum türkülere yaşıyorum. Türkü okumadığım zaman kendimi hasta hissediyorum. Türküler be
 
Türkülerden Türkülere yol eğledim
Nermin Kuşun tam bir Türkü aşığı. Ne zaman bağlama sesi duysa çok etkilendiğini ifade ederek, “Bağlamanın sesini duyduğumda ciğerlerim yerinden sökülüyor. Bu yüzden kendimi Türkülere verdim, bu yüzden Türküleri kendime yol eğledim. Türkü ile ben ayrılmaz bir parçayız. Türkü benim ben türküyüm” şeklinde konuştu.
Türküleri sevdirmeye çalışıyorum
Nermin Kuşun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’nin halk konserlerinde sahne aldığını belirten Nermin Kuşun, “Konuşarak değil duygularımı türkülerle dile getiriyorum. Türküleri halkımıza sevdirmeye çalışıyorum. Sahne aldığım Kültür Merkezlerinin zaman zaman boş olması biz yorumcu yüreklerini sızlatıyor. Oysaki türkü duygudur, hayattır, Yaşamın bir parçasıdır. Türküsüz hayat boştur. Atardamarlarımızdaki kandır. Canımıza can katar” diyor.
Nermin Kuşun’un özgeçmişi ve sanat hayatı
Nermin Kuşun 1963 yılında Elazığ’da dünyaya geldi. Evli 2 erkek çocuğu annesi ve bir torun sahibi olan Nermin Kuşun Sanat eğitimine 90’lı yıllarda başlayan Nermin Kuşun‚ 2003-2004 yıllarında Şahin Özer Eğitim Merkezi’nde şan dersleri aldı. Kuşun‚ Bir süre Arif Sağ müzik Okulunda bağlama eğitimi almaya başladı. 2004 yılından itibaren Beylikdüzü Musiki Cemiyeti‚ Bakırköy Halk Eğitim Merkezi‚ İstanbul Barosu Halk Müziği Korosu ve son olarak Ekrem Ataer yönetimindeki Bakırköy Belediyesi Korosu’nda çalışmalarını yürütmekte olup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’ de solist olarak sanat hayatını sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.