MARMARA MORG

Yapım aşaması yıllarca süren Marmara Park, ne yazık ki bundan sonra morg olarak anılacak.İnşaat aşamasında 11 işçi tedbirsizlikten dolayı düşerek hayatını kayıp etti. Allah bilir daha bilmediğimiz kaç tane var. Her gün binlerce insanın gezip alışveriş yaptığı bir alışveriş merkezinin yöneticileri, eğer tedbir almazlarsa  daha çok can yakacaklar. Hafta sonları günde en az 20 bin müşterinin gelip alışveriş yaptığı bu morg deryasında, gelen müşterileri yolunacak kaz gibi görürseniz soracaksınız.

22.02.2014 Cumartesi akşam 19:00 civarı şöyle bir dolaşayım dedim. Biraz gezip dolaştım. Giriş katın tam ortasında bir mağazanın vitrininin önüne, vatandaşın biri kusmuş. Basmamak için yandan geçtim. Biraz ileriye gidip görevli bakıyorum ki,  insanlar vitrinlere bakarken yerdekini görmeyip düşmesin diye. Tam aman dikkat diyecektim ki, orta yaşlı bir bayan daha ne olduğunu anlamadan yere çakıldı. Düşerek ‘’ah kolum’’ dedi. Ben ve 2 şahısla birlikte bayanın kolunu tutup, kıpırdama geçmiş olsun dedim. Yanımdaki beyler sürekli ayağa kaldıralım diyorlar. Oysa yere düşeni hemen ayağa kaldırmak doğru değil kırık olabilir…

Nitekim bayan ağlayarak kolum demeğe başladı. Bir arkadaşı da ‘’burada görevli yok mu! ‘‘ diye bağırdı. Halk toplandı hala gelen yok. Garip tipli bir görevliyi gördüm. Anonsta temizlikçiye olay yerini temizleyip yok etmesini söylüyor.

İnanılır gibi değil !

Neden sonra gelip ambulans çağırsak mı diye sordu. ‘’Bu AVM de sağlıkçı yok mu?’’ diye sordum. Yokmuş, inanılır gibi değil. Günde en az 20 bin kişinin gezdiği alışveriş merkezinde yara bandı bile yok. Hatta düşersen dostun bile yok! 5 bin kişinin çalıştığı yerde sağlıkçı olmazsa ruhsat verilmiyor. Buraya nasıl ve ne şekilde ruhsat verdiniz çok merak ediyorum. Bu ölen işçilerin, düşen kolunu kıran vatandaşların vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Eğer bu bayan Avrupa’da bir AVM de düşseydi bak sen tazminata. Çünkü Avrupa’da insana değer veriliyor. Ama bizde, müşterileri yolunacak kaz gibi görmeye
devam ettiğimiz sürece daha çok yolunuruz… 

Marmara’nın zemin mermerlerini araştırın kesinlikle böyle bir yerde kullanılması tehlikeli. Çünkü granit kaygan mermer kullanılmış. Buda gösteriyor ki; daha çok insan düşecek! Kolunu sakatlayan bayana geçmiş olsun dileklerimi tekrarlıyorum. Hakkını ara kardeşim, yasalar tüketiciden yana. Yasal hakkını kullan ki bu tür yerler insana değer versin.










Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi