Mehmet Mert

Mehmet Mert

Meclis listelerindeki sürprizler...

Meclis listelerindeki sürprizler...

 Babayiğit bombayı patlattı!

 

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçim için partilerin belediye meclis üyesi aday listeleri dün YSK’ya teslim edildi.

Listelerde sürpriz isimlerin yer alması dikkat çekti.

Yıllardır söylüyor ve yazıyorum.

Belediye meclis üyelerinin nitelikleri artmadıkça belediye başkanlarımızın hizmet kalitesi de  artmaz diye.

 

AK Parti Büyükçekmece’den sürprizler

 

Ama galiba bu defa biraz olmuş ve biraz kalite gelmiş meclislerimize.

Mesela AK Parti Büyükçekmece’nin listesine baktığınızda, AK Parti’nin Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adaylarından olan Recep Erol, Celal Babayiğit’in listesinde ilk sırada yer alırken, eski Celaliye Kamiloba Belediye Başkanı ve 2009’da MHP’nin Büyükçekmece belediye başkan adayı olan Rıdvan Yavuzbilge’de listede ikinci sırada yer almış.

Doğrusunu söylemek gerekirse belediye meclis üye listelerinde en büyük sürprizi AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Celal Babayiğit yapmış oldu.

 

CHP Büyükçekmece kapalı kutu!

 

Dün akşam listeler ilçe seçim kurullarına verilmeye başladığında bölgemizdeki bütün ilçelerin AK Parti ve CHP listelerine anında ulaşarakwww.haberdar.com.tr haber sitemizde yayınladık.

Sadece CHP Büyükçekmece’nin listesine ulaşmak bizi yordu.

Kime sorsanız BEN VEREMEM, BEN BİLMEM, BEN DE YOK diye cevap verdiler.

CHP İstanbul İl başkan Yardımcısı Hasan Karaoğlu’nun Büyükçekmece listelerinden sorumlu olduğunu öğrendik.

Karaoğlu da bize aynı cevanı verinde ‘Alın o listelerinizi saklayın belki lazım olur’ dedim.

Düşünsenize diğer partiler listeleri basına ulaştırmak için mücadele ederken CHP Büyükçekmece’nin belediye başkan adayının ekibi de ilçe yöneticileri de listeyi saklamak için elinden geleni yapıyorlardı.

Nedir bu korkunuz arkadaş anlamıyorum ki.

Bakın okurlara saygımızı olmasa bu listenizi hiç ama hiç yayınlamayacağım!

 

Tazegül listeye adam sokamadı!

 

CHP Büyükçekmece belediye başkan adayı Hasan Akgün bilindiği gibi 2009 seçimlerinde seçimleri kazanmasına rağmen  meclis üyesinde geride kalmıştı. Bu yıl da farklı olmayacak gibi. Zira rakibi babayiğit sürprizler yaparken Akgün genelde eski meclis üyeleri ile yola devam kararı vermiş. Akgün’ün listesinde en önemli isim olarak eski kaymakam Hayrettin Altunok ve Dr. Önder Eryiğit göze çarpmaktalar.

 Tarık Erdoğan, Önder Eryiğit, Fahrettin Altuntaş AK Parti'den, Ahmet Şahin ANAP'tan, Hayrettin Altunok Demokrat Parti'den seçilebilecek yerdeler. CHP'li başkan adayının listesinde neredeyse CHP'li aday yok diyebiliriz.
Kontenjan hariç tabi...

 

Seyithan İzsiz!

 

Bir diğer önemli sürprizi ise AK Parti Beylikdüzü adayı Yusuf  Uzun listesine Seyithan İzsiz’i alarak yaptı.

Delta Şirketler Yönetim Kurulu Başkanlığı, Beylikdüzü Gönüllüler Vakfı Kurucu Başkanlığı ve Van Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığı gibi görevleri başarıyla sürdüren Seyithan İzsiz bu seçimlerde Yusuf  Uzun’a önemli katkı sağlayacaktır.

 

ESENYURT’TA KARDEŞ ÇAPAN!

 

Dr. Gürbüz Çapan’ın Yargıtay’ca hapis cezasının onanmasıyla CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı olan Çetin Çapan, Belediye Meclis Üyelerinin tamamını yeni isimlerden oluştururdu. Ak Parti Esenyurt belediye başkan adayı Nemci Kadıoğlu ise iki dönemdir yanında yer alan Gürbüz Süleymanoğlu, Emin Batmazoğlu ve Mustafa Akbuğa gibi isimlerden vazgeçmedi.

 

Daha çok konuşacağız…

 

Bugün gün boyu listelere ulaşmak için enerji harcadım.

Meclis üyesi listelerini daha çok yazar ve konuşuruz.

Şimdilik bu kadar…

 

twitter.com/MehmetMert1

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi