Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Medya CHP haberi neden yapmıyor?

Medya CHP haberi neden yapmıyor veya çok az yapıyor?

5 Kasım 2012 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Medya CHP haberi yapmıyor” demesine karşılık bir haber sitesine kendimizi sorumlu ve zorunlu hissederek yolladığımız yorumumuzda demişiz ki; Medya sadece korktuğu için mi haber yapmıyor?

Bakalım medyanın CHP haberlerini yapmamasının korkunun dışında başka ne faktörleri var?

Birincisi CHP'li yerel bazı siyasiler gazeteleri “kullanıyor”. İşleri olana kadar çeşitli vaatler ile (İlan, Reklam ve Abonelik) ancak yüzde 99'u bu sözünü tutmuyor.

İkincisi yine yerel siyasetçilerin tamamına yakını verdikleri ilanların ya parasını vermiyor yada verene kadar sürüm sürüm süründürüyor, gazeteci parasını alana kadar göbeği çatlıyor.

CHP'li yerel yönetici; Gazeteciye kaba davranıyor, aleyhine gelişen her duruma müdahil oluyor, övülünce teşekkür etmeyen aynı siyasi eleştirilince ateş püskürüyor(küfür dâhil).

CHP’li yerel yönetici; Basın açıklaması yapacağı zaman dahi gazeteciyi vereceği bir ilana geliyormuş gibi görüyor, ona göre kaba davranıyor.

CHP’li yerel yönetici; Gece, yemek dayanışma veya yardımlaşma gibi toplumsal etkinliklerde gazeteciye en atıl yerleri ayırıyor. Gazetecinin en önde hatta protokolün bile önünde bulunacağı bir yer ayırıp fotoğraf ve bilgi almasını kolaylaştırması gerekirken aksini yapıp en arkalara hatta sokak diliyle en tırıvırı yerleri ayırarak gazeteciyi küçümsüyor.


CHP’li yerel yönetici; Herhangi bir faaliyetinde gazetecinin sadece onun olumlu yanlarını görmesini aksi halde gelmemesini istiyor.

CHP’li yerel yönetici; Gazeteciler arasında aşırı derecede ayrım yapıyor. Dün kendini eleştiren gazeteciye ambargo uyguluyor aktivitelerine çağırmayarak aklınca onu cezalandırıyor.

CHP'li yerel siyasi, oraya gelmek için iki metot kullanıyor. Ya delege ağalığına dayanıyor, ya tepeden atanıyor. İşin garibi atananlar, delegeye dayalı olanlardan çok daha istikrarlı oluyor.

Delegeye dayanan grup aşırı derecede fütursuz ve birikimsiz ben buraya seçilerek geldim diye böbürlenmekten başka bir bildiği yok, tek bildiği şey kongre nasıl kazanılır. Lakin seçim nasıl kazanılır umurunda bile değil!

Kısacası CHP'li yerel siyasi çok eğitimsiz aşırı derecede bilgiden gündemden habersiz(!)

CHP'li siyasi; kendine üye olan Gazeteci, Bilim adamı, Öğretim üyesi, sanatçı vs vs bunları çantada keklik görüp tepeden bakıyor. Dinlerken kulak ucuyla dinliyor görünüyor, randevularda ketum davranıyor. Ancak kendinden olmayan aynı meslek grubuna çok daha iltimaslı davrandığı yetmiyor gibi peşinden koşuyor.


Biz çok iyi biliyoruz ki, bu yazımızı CHP Genel Başkanı okuyacak ve bunun için muhakkak bir önlem alacaktır.

Peki, CHP’li yerel siyasi değişir mi?

Kemal Başkan işi sıkı tutarsa neden olmasın!



twitter.com/HasanHinisli

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi