500 yıllık moda yolculuğu!

500 yıllık moda yolculuğu!
Küratörlüğünü gazeteci ve yazar Laurence Benaim in üstlendiği sergide; Beymen in 50 yılı kutlamaları kapsamında hazırlanan 50 eser ve lüksün tarihini geleceğe taşıyan Golden Opulence isimli sergi ziyarete açık ve aynı ismi taşıyan kitabı da çıktı.

 Precious Dreams', 'Bosphorus Gardens' ve 'Mineral Roundness' temalarıyla üç bölüme ayrılan sergi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşuyor. Çırağan sarayında gerçekleşen davete pek çok ünlü katılmıştı. Aralarında oyuncu Merve dizdar ,Les benjamıns marka kurucusu ve tasarımcısı Bünyamin aydın ,tasarımcı Neil barret ,balmain tasarımcısı Olıvıer Rousteing, Leonie Hanne Serenay Sarıkaya Mehmet Günsür, Burcu Esmersoy, Özgür Masif, Dilek Hanif Serdar Gulgun, Bryan Yambao Mirgün Cabas, Zeynep Yüksektepe, Meriç Küçük, Begüm Kıroğlu, Edgardo Osorio, Arzu sabancı, Zerrin Tekindor, Tiziana Terenzi, Hania Rachid  gibi cemiyet ,televızyon,moda,sanat  dünyasından pek çok isim vardı. 

50'yi aşkın lüks markanın yer aldığı (Valentino, Dior, Etro, Dolce&Gabbana, Brunello Cuccinelli Victoria Beckham, Palm Angels, Balmain, Alexander Mcqueen, Offwhite, Sergio Rossi) lüks yolculuğundan ilhamla hazırladıkları tasarımlara ve Koleksiyonerlerin gün yüzüne çıkardığı özel eserler Golden Opulence sergisinde yerini aldı .

Sanatçı Hakan Yılmaz’ın dijital eseri ve japon sanatçı Miyouki nakajimanın eserleride 15 Aralık'a kadar Tophane-i Amire'de sergilenmeye devam edecek .


Golden Opulence sergisinin küratörü ve kitabının yazarı Laurence Benaim de projenin ilk gününden itibaren Beymen'in kültürel mirasına olan yaklaşımından çok etkilendiğini aktararak, 'Beymen, bu toprakların çok dilli, çok boyutlu ve çok renkli kültüründen köklenen güçlü kozmopolit mirasını, tarihi araştırmalara dayanan sergi, kitap ve belgesel projelerinin merkezinde konumlandırdı. Geçmişe olduğu kadar bugüne de saygı duyan bu proje, kültürel sürdürülebilirliği de kutluyor. Geçmişten ve günümüzden cömert bir sentez sunan proje, bizi lüksün 500 yılını kutlamaya, kendimizi ona kaptırmaya ve onunla bütünleşmeye, tüm yönleriyle benzersiz yaşam tarzını deneyimlemeye ve ondan ilham almaya davet ediyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Pierpaolo Piccioli, Valentino Kreatif Direktörü: 
“Beymen’in yarım asrına olan saygımı bir hediye ve bir diyalog olarak yorumladım. Valentino’nun çağdaş ve tarihi senaryosunun en iyi yanlarını aldım –hacimler, tüyler, dokular, renkler ve kimlik– ve bunları Türk romantik sembolü lalelerle süsledim. Bu iki lale, Boğaz’da birbirini kovalayan iki âşık gibi…”

Marco De Vincenzo, Etro Kreatif Direktörü:
“Ziyaret ettiğim yerler benim için daima büyük ilham  kaynağı olmuştur. Beymen için yaptığım bu tasarım, yıllar önce yansımaları ve yoğunluğuyla beni derinden etkileyen, Boğaz’da deneyimlediğim ilk gün batımına övgü niteliğinde.”

Victoria Beckham: 
“Bu çok özel tasarımlarla, Beymen için bir dönüm noktası olan bu kutlamada yer almaktan onur duyuyorum. Bu eşsiz görünümü oluşturan parçalar, üstün zanaat geleneklerinden ilham alıyor ve daha da ileriye taşıdığım çağdaş bir yorumla, çok sevdiğim siluetlere atıfta bulunuyor.”

Olivier Rousteing, Balmain Kreatif Direktörü:
“Beymen için hazırladığımız bu özel koleksiyon doğrudan Mösyö Balmain’in eşsiz mirasına dayanıyor. Ekibim ve ben, Osmanlı zanaatkarlarının ünlü ihtişamını Türkiye’nin zengin mirasıyla birleştirerek olağanüstü kumaşlara, boncuklar ve mücevher niteliğindeki detaylarla nakışlara yansıttık. Ve tüm bu güzellikleri, Balmain’in geçmişten bu yana takdir gören Parizyen terzilik becerilerini, net kesimlerini ve etkileyici hacimli formlarını süslemek için kullandık.”
Martine Assouline, Assouline Publishing Kurucu Ortağı: “Yıllar önce İstanbul’u keşfetmek gerçek bir mucizeydi çünkü bu şehir, kendi kültürel eğitimim sırasında zihnimde yarattığım ve biriktirdiğim tüm imgeleri aşıyordu. Beymen, Doğu ile Batı arasındaki ilhamların kesişimini ve İstanbul’un, bu zengin kültürel tarihin kalbinde nasıl yer aldığını anlatan bir kitabı hayata geçirmeyi önerdiğinde bu benim için adeta bir hazineyi açmak gibiydi. Bu, bir yayıncının rüyasıydı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.