'Asla susturamayacaklar'

'Asla susturamayacaklar'
Odatv çalışanları, Uğur Mumcu'nun öldürüldüğü yerde basın açıklaması yaparak, tutuklamalara tepki gösterdi.
Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv imtiyaz sahibi gazeteci-yazar Soner Yalçın ve yöneticiler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun tutuklanması, Uğur Mumcu’nun arabasına konulan bombanın patlaması sonucu katledildiği yerde protesto edildi.

'Bayrağı yere düşürmeyeceğiz'


Uğur Mumcu Parkı’ndaki basın açıklamasına Odatv yazarları ve çalışanlarının yanı sıra, CHP milletvekilleri Kamer Genç, Şahin Mengü, Yargı-Sen Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, eski Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Bülent Serim, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay ve İşçi Partisi Genel Saymanı Osman Yılmaz da katılarak destek verdi. Odatv Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil, toplantının burada yapılmasının nedeni olarak Soner Yalçın’ın Uğur Mumcu’nun ilk öğrencilerinden birisi olmasını gösterdi. İdil, Yalçın’ın “Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Abdi İpekçi ve Ahmet Taner Kışlalılıların taşıdığı bayrağı, basın şehitlerinin bugüne kadar getirdiği bayrağı asla yere düşürmeyeceğini ve devamlı onu ayakta tutmak için çalışacağı” mesajını iletti. Yalçın ve diğer tutuklu arkadaşlarının sağlığı yerinde olduğunu ve umutsuzluk taşımadıklarını söyleyen İdil, Odatv’nin tüm yazarlarıyla ayakta olduğunu ve çalıştığını belirtti. İdil, “Bu utanç verici, sıkıntılı olayı gün gelecek aşacağız. Bunun için Odatv elinden geleni yapacak ve bayrağı düşürmeden taşımaya devam edecektir” diye konuştu.

‘Erdoğan Silivri’ye gidecek’


Bypass ameliyatı olmasına karşın açıklamaya katılan Kamer Genç de, Soner Yalçın ve arkadaşlarına “bu haksız tutuklamalarından dolayı” geçmiş olsun dileğinde bulunurken, “Kendisini destekliyoruz bütün gücümüzle. Artık Tayyip Erdoğan kendisine göre faşist bir dikta rejimi kurmuştur. Ben inanıyorum ki önümüzdeki seçimde Tayyip Erdoğan bugünkü dikta rejiminin yarattığı ortamın sonucuna kendi katlanacak ve kendisi Silivri cezaevine gidecektir” dedi. Tutuklamalar nedeniyle içinin acıdığını belirten Şahin Mengü de, “Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’a yapılan bugün Soner Yalçın ve arkadaşlarına yapılıyor. Yapılmak istenen düşünleri, ulusalcıları susturmaktır” diye konuştu. Bundan sonraki operasyonun yargıya dönük olacağını aktaran Mengü, “ Yandaş yargıyı kurdular. Kendileri beraat edecekler, sadece düşüncelerini açıklayan muhalefet milletvekillerini de Silivri zindanlarına gönderecekler” değerlendirmesini yaptı.

‘Asla susturamayacaklar’


ADD Genel Sekreter Yrdımcısı Cihan Sancak da Odatv baskınının “siyasal iktidarın son baskıcı faşizan uygulamalarından birisi olduğunu” belirtti. ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, 25 yılı aşkındır üyeleri olan Soner Yalçın ve iki arkadaşının “hukuksuzluğa uğradığını” vurgulayarak, derneğin yöneticileri olarak dayanışma için onların zor gününde burada olduklarını kaydetti. Odatv yazarı Nihat Genç, daha önce Ulusal Kanal, Avrasya Tv, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’a yapılan “sindirme ve yıldırma kampanyasının” bu kez Odatv’ye düzenlendiğini belirterek, “Bunlar maksat bağımsızlıktan, ülkesinin menfaatinden yana olan yazarları susturma girişimidir. Ama asla susturamayacaklar, sindiremeyecekler” diye konuştu.

'Polis takibi'

Öte yandan basın açıklamasını yaklaşık 20 sivil polis de takip etti. Açıklamanın olduğu yakın bir yere park eden araçlar arasında ise, üzerinde görüntü kaydeden cihazın bulunduğu bir araç dikkat çekti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.