BYEGM'de 23 Nisan Resim Sergisi

BYEGM'de 23 Nisan Resim Sergisi
Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) personelinin 7-14 yaş arasındaki çocuklarının yaptığı resimlerden oluşan ''23 Nisan'' konulu serginin ödül töreni yapıldı.
BYEGM Sanat Galerisi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açılan serginin ödül töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Slayt gösteriminin ardından, Gizem Özdemir adlı öğrenci ''Bayrak'' şiirini okudu.

Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, törende yaptığı konuşmada, ilk kez kendi içlerinde güzel bir program yaptıkları için mutluluk duyduğunu söyledi.

Kurumu her ortamda, yurt içi ile yurt dışında tanıtmaya gayret ettiklerini ve bunda başarılı olduklarını belirten Karakaya, BYEGM'nin geliştirilmesi ve kendi ayakları üzerinde durmasının önemli olduğunu söyledi.

Karakaya, Genel Müdürlük olarak kurumun etkinliğini artırmanın yanı sıra, personelin hizmet içi eğitimine yönelik çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Kurum içinde 23 Nisan dolayısıyla etkinlik yapılmasını istediklerini ifade eden Karakaya, ''Çocuklarımız gözümüzün nuru. Çocukluğumuzda da 23 Nisan önemliydi bizim için, özel bir önemi vardı, özel bir önem atfederdik ancak son yıllarda 23 Nisanlar milli karnaval halinde geçiyor. Biz de personelimiz ve çocuklarıyla 23 Nisan'ı, bir şenlik havasında kutlayalım istedik'' diye konuştu.

Karakaya, çocukların resim yeteneklerini geliştirmek ve sanata özendirilmesini sağlamak amacıyla düzenledikleri etkinliğe katılan çocukları ve ailelerini kutladı.

Daha sonra, ödül törenine geçildi. Karakaya, 7-10 yaş arası kategoride birinci seçilen Ceren Kölemenoğlu, ikinci seçilen Boran Yancı ile üçüncü Ecem Bayrak'a ödüllerini verdi. 11-14 yaş arasında birinci olan Alperen Dişlioğlu, ikinci Ezgi Kıran ve üçüncü Özgün Berk Çulha da ödüllerini Karakaya'dan aldı.

Murat Karakaya, sergiye katılan çocuklara da katılım belgesi ile çeşitli hediyeler sundu.
Ödüllerin ardından Karakaya, sergiye katılan çocuklar ve aileleri hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sergi, 24 Nisan'a kadar açık kalacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.