Ethem için Takvim'e yürüdüler

Ethem için Takvim'e yürüdüler
Takvim'in Ethem Sarısülük ile ilgili 'yalan haberi'ne yönelik tepki yürüyüşü.Gezi Parkı eylemlerinde Ethem Sarısülük'ü vuran polisin serbest bırakılmasına tepkiler büyüdü.
Çalık Grubu'na bağlı medya kuruluşları olan ATV, Sabah ve Takvim gazeteleri Beşiktaş'ta aynı binada yer alıyor.
Abbasağa'daki forumdan Ethem Sarısülük'le ilgili yalan haber yapan medyayı protesto kararı çıktı. Saat 22:00'de ATV-SABAH önüne yürüme kararı alındı.
ATV, Sabah ve Takvim'e protesto yürüyüşü düzenledi. 
Abbasağa'daki forumdan gelen direnişçiler ATV, Sabah ve Takvim'e 'üç maymun' protestosu yaptı.
Üç maymun eyleminin ardından direnişçiler Abbasağa'ya geri döndü.
Takvim gazetesi bugün (27 Haziran) Ethem Sarısülük’ün DHKP-C kamplarında eğitim gördüğü iddiasıyla bir “şok fotoğraf” yayımladı. 

Alper Sancar imzalı haberde fotoğrafın nerede ve ne zaman çekildiği, hangi kaynaktan alındığı bilgilerine yer verilmedi.
Açıklama Ethem’in ailesinden geldi. Sarısülük ailesi, Radikal’e yaptığı açıklamada söz konusu görüntülerin kurgu olduğunu anlatarak “Taşeron firma aracılığıyla 2012 yılında Hakkâri’de yapılan jandarma karakolunun inşaatında çalışırken çekilen fotoğraflardır” açıklaması yaptı.

Takvim, Ethem Sarısülük ile ilgili dün yayımladığı bir başka haberde Türk bayrağı yakan yüzü kapalı bir grubun olduğu görüntülere başvurmuştu. Görüntülerde yine yüzü kapalı olan bir kişi kırmızı daire içine alınıp Ethem Sarısülük olarak sunulmuştu. Aynı haberde Ethem Sarısülük’ün vurulduğu sırada polisin silahının havaya baktığı özellikle belirtilerek, Sarısülük’ün polis tarafından vurulmadığı ima etmişti, oysa Ethem’in polis kurşunuyla vurulduğu otopside de ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.