Gerçek Gündem ve Halk TV'ye ödül

Gerçek Gündem ve Halk TV'ye ödül
Gerçek Gündem Silivri'de 'Yılın Haber Sitesi' seçildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, baskılara boyun eğmeden kesintisiz ve sansürsüz yayını için Halk TV ve Gerçek Gündem’i tebrik ederek festival sahnesinde plaket takdim etti.


Işıklar, 52. Yoğurt Festivali kapsamında Hakan Aygün yönetimindeki Halk TV’yi yılın haber kanalı, Barış Yarkadaş yönetimindeki GercekGundem. com’u da yılın internet sitesi seçerek sahnede plaket takdim etti. 

Baskılara boyun eğmeden kesintisiz ve sansürsüz yayın yapan Halk TV ve Gerçek Gündem’i tebrik eden Başkan Işıklar; "Türkiye’nin sesi olduğunuz için sizleri kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

YARKADAŞ: 'GERÇEĞE DAHA DA BAĞLI OLACAĞIZ'

Gerçek Gündem İmtiyaz Sahibi Barış Yarkadaş sahnede yaptığı konuşmasında; "Hem Halk TV hem de Gerçek Gündem’e verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu gece buraya geldiğimde bir kez daha umutlandım. Yaptığımız hiçbir haberin boşa gitmediğini, yankılandığını, halkın gerçekleri öğrenmeye ne kadar susadığını bir kez daha gördüm. Emin olun ki buradan ayrılırken daha kararlı ve daha inançlı, gerçeğe sadece gerçeğe daha bağlı olacağız” dedi. 

AYGÜN: 'HERKESİN DAHA ÖZGÜR OLDUĞU BİR TÜRKİYE DİLİYORUZ'

Herkesin daha özgür olduğu bir Türkiye dilediğini ifade eden Halk TV Yayın Yönetmeni Hakan Aygün ise şunları söyledi; "Biz Gezi ruhuna inanıyoruz. Gezi ruhu bizim birbirimizi tekrar sevmemizi sağladı. Ben uzun süredir çok umutsuzdum. Mesleğimiz adına çok üzücü şeyler yaşıyorduk. Tam karamsarlığa kapıldığım dönemde dedim ki ‘çılgın Türkler’ geldi. Bir anda o çılgın Türkler '90'larda doğmuş çocuklar ile karşımıza geldi içim açıldı, çok rahatladım. En güzeli neydi biliyor musunuz; biz uzun süredir ötekileştirilmiştik. O çocuklar; alkol alanı, türbanlısını, küpelisini bir araya getirerek bize insanlığı öğrettiler. 

Türkiye’nin çok iyiye gittiğine inanıyorum artık. Silivri’ye bu gece bu tablo çok yakışıyor, o toplama kampı yakışmıyor. Türbanlıdan küpelisine, Kürt'ünden Laz'ına, sağcısından solcusuna kadar herkesin daha özgür olduğu bir Türkiye diliyoruz.”

Işıklar, Halk TV ekibini de sahneye davet ederek Aygün ve Yarkadaş’a plaket ve festivalin simgesi olan Yoğurtçu Heykeli takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.