İLK KUTLAMA CEM KARA’DAN

İLK KUTLAMA CEM KARA’DAN
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarını Sofram Restaurant’ta ağırladı.

 Çok sayıda gazetecinin katılım gösterdiği kutlama davetinde basın mensuplarının çalışan gazeteciler gününü kutlayan Kara, basın mensuplarıyla tek tek yakından ilgilendi. Çatalca Belediyesinin düzenlediği yemekte basın mensupları doyasıya eğlendi.  

KARA, GAZETECİLERİN TUTKLANDIĞI, YARGILANDIĞI BİR ÜLKEDE ÖZGÜR BASINDAN BAHSEDİYORUZ!

Gecede konuşma yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara; “ Bu akşam burada birlikte olmamızın amacı ve gerekçesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olması. Savaş arkadaşımız gazeteci dostlarımızla 5 ocakta bir araya gelelim  sizin için uygun olur mu Başkanım dedi. Bende yeter ki gazeteci dostlarımız gelebilsin. Benim için her zaman uygun olur. Bu vesileyle sizleri davet ettik. Bu davetimize katılarak bizleri onurlandırdığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizler ulusal ve yerel basının temsilcileri olarak yerel yönetimleri, belediyeleri çok yakinen tanıyorsunuz. Ama bende bir Belediye Başkanı olarak sizleri çok iyi tanıyorum. Öğretmenlik yaptığım dönemde okulda 3 kez gazete çıkarmaya teşebbüs ettik. Ama bunun ne kadar zor olduğunu bir yaprağı çıkartırken, bir sayfayı doldururken, bir resim koyarken sizleri çok daha iyi anladık. Türkiye’de hepimizin bir dileği var. Basının özgür olması. Ama maalesef bu konuda hepimiz sınıfta kaldık. Bu gün Avrupa’da en çok tutuklu gazeteci ülkemizde. 100’e yakın gazeteci arkadaşımız hapiste. 10 binin üzerinde gazeteci arkadaşımızda davalık,yargılanıyor. Ve böyle bir durumda biz özgür basından bahsediyoruz. Umut ediyorum ki basın bir gün özgür olacak. İşte o gün Türkiye’de gerçek demokrasiye, gerçek insan haklarına kavuşmuş olacak.

SİZLERİN SIKINTILARINI ÇOK İYİ ANLIYORUM

Gazetecilerin sıkıntıları, ve sorunlarını çok iyi bildiğini ifade eden Kara; “Sizlerin sadece yazma konusunda sıkıntılarınız yok. Yaz yok, kış yok, sel yok, deprem yok, savaş yok, saat yok, sürekli görevdesiniz. Can güvenliğiniz yok. İş garantisi yok. Sgorta yok. Yok da yok. Para yok. Bende yok. Onun için bir birimizi çok iyi anlıyoruz. Anladığımızı düşünüyorum. 3,5 yıldır belediye başkanlığı yaparken zaman zaman benimde alınganlık gösterdiğim, özellikle yerel basındaki bazı arkadaşlarımızın yazıları olmuştur. Ama bakın sadece alınganlık diyorum. Çünkü hepimiz insanız. Her zaman doğru yapmayabiliriz. Hepimizin hataları olabilir. Bu gece burada birbirimize siyaset yapacak değiliz. Bu gece burada özgürlük var.  İnşallah sizlerle birlikte daha özgür bir ülke yaratabiliriz. Dileğim daha özgür bir ülke yaratabilmek “dedi




Haber/ Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.