İşte AKP'nin beğendiği makale

İşte AKP'nin beğendiği makale
AKP'nin blog yarışmasında "Türkiye İle Gurur Duyuyorum Ve Türk Değilim" başlıklı yazısı ile ödül alan Amerikalı Maria Elvira Hernandez Jalil’in Türkiye tarihini anlatırken, "İmparatorluktan Cumhuriyet’e geçiş, daha sonra diktatörlük, daha sonra engellerle
AKP Ar-Ge ve Gençlik Kolları Başkanlıkları tarafından düzenlenen Türkiye’nin dış politikası konulu blog yarışmasında 3. olan Amerikalı Maria Elvira Hernandez Jalil’in Türkiye tarihini anlatırken, “İmparatorluktan Cumhuriyet’e geçiş, daha sonra diktatörlük, daha sonra engellerle ve şiddetle dolu bir yoldan sonra diktatörlükten demokrasiye geçiş var” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

“Türkiye İle Gurur Duyuyorum Ve Türk Değilim” başlıklı yazısı ile ödül alan Jalil, kendisini tanıtırken, annesinin Lübnanlı, kendisinin Amarikalı olduğunu ve Meksika’da avukatlık yaptığını belirtti. Yarışmadan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Facebooktaki “hayran sayfası” aracılığı ile haberdar olduğunu belirten Jalil, Davos zirvesindeki çıkışı dolayısı ile Erdoğan’ı övdü. Meksika’da çok az insanın Türkiye ile ilgili bilgisi olduğunu söyleyen Jalil, “Filistin ulusuna karşı yıllardır yapılan barbarlığa ve adaletsizliğe karşı inisiyatif aldığı için, Türkiye’nin Başbakanı ‘İslamcı Başbakan’ olarak nitelendirildi. Tüm dünyada O’nu temsil eden aktivistler, ‘Hepimiz Filistiniz’ diyerek haykırdılar. Ve gerçekten hepimiz Filistin’iz” dedi.

‘Önce cumhuriyet sonra diktatörlük yaşandı’

Jalil, kendisine ödül getiren makalesinde, okuyanlarda şaşkınlık uyandıran bir de tarihi hata yaptı. Türkiye tarihinde imparatorluktan cumhuriyete geçiş, ardından gelen diktatörlük ve sonrasında demokrasi olduğunu savunan Jalil, şunları kaydetti:

“Okuduğum ve öğrendiğim kadarıyla, Türkiye’nin tarihinde; İmparatorluktan Cumhuriyet’e geçiş, daha sonra diktatörlük, daha sonra engellerle ve şiddetle dolu bir yoldan sonra diktatörlükten demokrasiye geçiş var. Türkiye’nin, demokrasiye doğru aldığı uzun ve kıvrımlı yolda, şu anki hükümete hayran olmaktan başka bir şey yapamıyorum. Sadece demokrasiye değil, aynı zamanda Türkiye’yi bugün olduğu gibi büyük bir ülke konumuna getiren ve yarın büyük bir örnek yapmak için oluşturdukları tek ve özel Hükümet Sistemine de hayranım. Benim tüm saygım ve hayranlığım, bu büyük çalışma ekibinin liderliğini yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’edir. Gelecek görüşleri ve dünya sorunlarına buldukları çözüm; sevgiyi dünya politikası olarak uygulamalarıdır. İçeride sevgi, dışarıda sevgi.”

Ödül Samsung netbook

İlk aşamada yazılar blogyarismasi.com sitesindeki aldıkları oy ve okunma sayılarına (hit) göre değerlendirildi. En fazla oy ve okunma sayısına(hit) sahip olan yazılar sonraki aşamada jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmada birinciye Samsung Galaxy Tab, ikinciye  Samsung  Notebook, üçüncüye ise Samsung  Netbook verildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.