İYGAD 20 Eylül'de kongre yapacak

İYGAD 20 Eylül'de kongre yapacak
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği, önceki gün biraraya gelen yönetim kurulu üyeleriyle kongre tarihini belirledi. 20 Eylül'de başkanını tekrar seçecek olan İYGAD, bu süre zarfında hedeflediği projelerin hayata geçirilmesi için de temaslarını sürdüre
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), İstanbul'daki yerel gazete çalışanlarının faydalanması için geliştirdiği projelerin takibini sürdürüyor. İSPARK ve İETT'den ücretsiz faydalanma ile 'Yeşil Nokta' projesi için yetkililerle yeniden görüşme yapılacak. 1 yıldır projelerin hayata geçmesi için yoğun çaba sarf eden İYGAD yönetimi, olumlu geçen ilk görüşmelerin ardından taleplerin sonuçlandırılması için ikinci kez masaya oturacak. Önceki gün, Beykent Afra Özbek Mantı'da Haziran ayı toplantısını yapan İYGAD yönetimi, Nisan ayındaki istişare toplantısında kongre tarihini 7 Haziran Genel Seçimleri sonrasında belirleme kararı almıştı.

Başkan Ali Tarakçı'nın görevi bırakma isteği nedeniyle yapılan istişareler sonucunda, 20 Eylül'de olağan üstü kongre yapılmasına karar verildi.  

 

'BEN 1 YIL İÇİN SÖZ VERDİM'

Geçtiğimiz yıl seçimleri kazanan Ali Tarakçı, 3 yıllık görev süresi bulunan yönetimin ilk 1 yılı için başkanlık yapma sözü verdiğini ifade ederek, görevini bırakmak istediğini yineledi. 1 yıl içinde, İYGAD tarihinde şimdiye kadar yapılamayan hizmetleri yaptıklarını kaydeden Tarakçı, kendi şirketindeki işlerine ağırlık vereceği ve bu sebeple ayrılmak istediğini söyledi.

 

SİLİVRİ'DEN TUZLA'YA ÜYE KAMPANYASI

Öte yandan Haziran toplantısında bir diğer dikkat çeken gündem maddesi ise üye kayıtlarıydı. İYGAD'ın kurulduğu 2002 yılından beri yapılmayan üye güncellemesini geçtiğimiz aylarda tamamlayan İYGAD, gazetecilik mesleğini sürdüren üyeler ile birlikte gücüne güç katmaya devam ediyor. Aynı zamanda Silivri'den Tuzla'ya kadar üye kampanyasına da başlayan İYGAD, tüm İstanbul'u kapsayan gazetecilik mesleğinin örgütlü derneği olma iddiasını sürdürüyor.      

 

ER: İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

İYGAD yönetimi, toplantı sonrasında Afra Özbek Mantı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Algün Er ile görüşme yaptı. Özbek Mantı'yı gazetecilere anlatan Algün Er, İYGAD'ın işletmesinde toplantı yapmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti. 2 yıl önce Beykent'te kurulduğunu söyleyerek Özbekistan mantısı ve pilavını Türkiye ile tanıştırdığını anlayan Algün Er, kısa sürede gördüğü talep ile gıda sektördeki yerini aldığını kaydetti. Franchising görüşmelerine de başladıklarını ifade etti.     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.