İYGAD Anadolu Ajansı’nı ağırladı

İYGAD Anadolu Ajansı’nı ağırladı
Anadolu Ajansı İstihbarat Şefi Ömer Erim Baştimar, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği’ni ziyaret ederek başarılar diledi. İstanbul yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Murat Abdullahoğlu ve yönetim kurulu Üyeleri tarafından konuk edilen Anadolu Ajansı İstihba
Yerel hayatın kendisidir
Ziyarette sırasında yerel gazetecilerin sorunlarını bildiğini ifade eden Anadolu Ajansı İstihbarat Şefi Ömer Erim Baştimar, “Yerel gazetecilerin çektiği sıkıntılar ve içinde bulundukları yaşam koşullarını her zaman önemsiyorum. Zor koşullar altında topluma hizmet veren yerel gazetecilere kurum kuruluşlar mutlaka sahip çıkmalı en önemlisi toplum sahip çıkmalıdır. Bugün belediyelere bakıyorsun yereli pek önemsemiyor, oysa en iyi haberi yerel gazeteciler topluma ulaştırıyor. Yerel gazeteciler yazmasa belediye başkanı ve hizmetlerini toplum duymaz.  Ancak yerel gazeteciler politik kurnazlıklar ile önce yalnızlaştırılıyor ardından zayıflatılıyorlar. Yerelde hizmet veren arkadaşlar bu durumlara dikkat etmeli ve birlik beraberliklerini sıkı tutmalıdırlar” dedi.
Yerel gazetecilerin sosyal yaşamlarının istihdam sorunlarının çözülmesinin önemli bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Baştimar, “Bir gazeteci siyasi erkin önünde önünü kilitlediği gün gücünü kaybeder, özgüvenini yitirir. Buna dikkat etmek gerekir. Gazetecinin gücü esarete değil özgürlüğünde gizlidir. Bir yerleşim alanının gelişmesinin yolu yerel gazete ve gazetecilerden geçer. Gazeteciler bir birini önemsemelidirler. Akılı birikimli siyasiler yerel gazete okur” diyen Baştimar, “Siyasilerinde yerel gazetecilere önem vermedikleri zaman seçim kaybeder politika üretemez. Bir kente yapılabilecek en iyi ve kaliteli hizmetin anahtarı yerel gazetelerdedir. Yereli okumayan siyasetçinin gideceği yolun sonu başarısızlıktır”
 
Güçlü bir diyalog içinde olacağız.
Anadolu Ajansı’nın Yerel Gazeteciler Derneği ve üyeleri ile diyaloglarını geliştireceğini de belirten Baştimar, “Bundan sonra İYGAD, İstanbul Yerel Gazeteciler derneği ile daha sıkı ilişkilerimiz olacak. İhtiyaçlar doğrultusunda kendilerinden taleplerimiz ve karşılıklı diyalogumuzu daha güçlendireceğiz. Bende kendimi yerel gibi görüyorum” diyen Baştimar, “Yerel gazeteciler toplumla sıkı ilişki içindedirler, toplumun tüm sorunlarını yakından görür ve yaşarlar. Dolayısıyla daha çok yıpranırlar. Ama önemli bir sorumluluğun bilinci ile topluma hizmet ederler” dedi.
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği ziyaretinden duyduğu memnuniyetini de ifade eden Baştimar, “Güzel bir binada modern bir derneğiniz var. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.
 
Hizmet için çalışıyoruz.
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD)’ın 1992 yılında kurulduğunu belirten İYGAD Başkanı Murat Abdullahoğlu, “Genel kurulda üyelerimizin oyları ile hizmet vermek üzere seçildik. Yerel Gazeteci arkadaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adımız İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği, Derneğimizin İstanbul genelinde üye sayısını ve çalışma ağını geliştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Üyelerimizin eğitimi için deneyimli gazeteci ağabeylerimizden destek alacağız. Ayrıca Anadolu Ajansının deneyimli ve birikimli kadrosunun da bilgilerinden faydalanmak ve kaliteyi yükseltmek istiyoruz” diyerek sosyal faaliyetleri hakkında bilgilerini ve düşüncelerini paylaştı.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.