Haberdar Gazetesi Medya Basın Danışmanları Esenyurt’ta Buluştu

Basın Danışmanları Esenyurt’ta Buluştu

Marmara Belediyeler Birliği’nin öncülüğünde kurulan Basın Danışmanları Platformu, Esenyurt Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Programa, Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert de katıldı.

 


Ortak sorunlara çözüm bulmak ve deneyim paylaşmak amacıyla her ay bir araya gelen İstanbul ilçe belediyeleri basın danışmanları, Esenyurt Belediyesi’nin ev sahipliğinde toplandı. Programa onur konuğu olarak katılan ve mesleki deneyimlerini basın danışmanlarına aktaran Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Yeni Şafak’ın yayın politikası hakkında basın danışmanlarını bilgilendirdi.

“BAŞARILI BAŞKANLARIN ARKASINDA, BAŞARILI BİR DANIŞMAN VARDIR”
Açıklamalarının başında, basın danışmanlığının önemine değinen Cömert, “Görevini hakkıyla yapan bir basın danışmanı, belediye başkanının oturmasından kalmasına, hangi programa katılıp katılmayacağına kadar belirleyici olmalı. Basın danışmanı, medya görünürlüğüyle birlikte vitrin olacak çalışmaların tamamında söz sahibi olmalıdır. Başarılı başkanların arkasında mutlaka başarılı bir basın danışmanı vardır. Bu noktada deneyip paylaşmak adına bir araya gelen basın danışmanlarının bu oluşumunu yerinde buluyorum. Siyasi parti ayırımı gözetilmemesi de, Basın Danışmanları Platformu’nun en güzel yanı olmuş” diye konuştu.

“FARKLI GÖRÜŞLERE HAKSIZLIK EDİLMEMELİ”
Cömert, açıklamalarının devamında, “Yeni Şafak gazetesi olarak 1995 yılında hangi duruştaysak, bugün de o duruş içerisindeyiz. Herkesin kendince bir ideali vardır; ancak bu yapılırken hiç kimsenin ve hiçbir düşüncenin, diğerine ve diğer düşünce sahibine haksızlık etmemesi gerekir. Görüş ve fikirlere saygılı olmanın, hatta insan olmanın gereği de budur” dedi.

BAŞKAN ARIDORU: MESLEKİ DAYANIŞMA SÜRECEK
Programın ardından değerlendirme yapan Basın Danışmanları Platformu Başkanı ve Bağcılar Belediyesi Basın Danışmanı Abdullah Arıdoru, “Marmara Belediyeler Birliği’nin desteğiyle kurulan ve daha sonra platform haline getirdiğimiz basın danışmanları buluşmalarımız, mesleki dayanışma ve ortak sorunlara çözüm arama gayesiyle devam edecektir” diye konuştu. Esenyurt Belediyesi Basın Danışmanı Metin Karakoç da programa ev sahipliği yapmanın memnuniyetini dile getirirken, programa katılım gösteren 24 ilçenin basın danışmanına ve Yeni Şafak gazetesi Genel yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert’e teşekkürlerini sundu.

EV SAHİBİ KARAKOÇ “ SİYASİ PARTİ GÖZETMİYORUZ”

Basın danışmanları Mart ayı toplantısına ev sahipliği yapan Esenyurt Belediyesi Meclis üyesi ve Başkan Danışmanı Metin Karakoç, katılımcılara teşekkür ederek, ev sahipliği yapmanın mutluluğunu dile getirdi. Karakoç “  Bu ay düzenlediğimiz toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğu içindeyim. Sayın Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’nun selamlarını iletiyorum. Basın Danışmanları Platformu toplantılarımız her ay farklı bir ilçede ve çok verimli bir şekilde yapılmaktadır. Basın danışmanları olarak siyasi parti gözetmeden, iktidar ve muhalefet partili belediyelerde görev yapan arkadaşlarımız ile çalışmalar yapıyoruz. Siyaset dışında bu toplantılarımızı gerçekleştgirerek, görev yaptığımız ilçelerimizin tanıtımını en iyi biçimde yerine getirmek için çaba gösteriyoruz. Bugün toplantımıza katılarak, mesleki tecrübelerini bizler ile paylaşan Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert’e teşekkür ediyorum” dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *