Toplantıya Milletvekili Adayları Oktay Ekşi ve Yegane Gülay’ın yanı sıra bölgede görev yapan gazeteciler, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Günnur Orhun ve CHP SKM 3. Bölge Basın Sorumlusu Hasan Hınıslı da katıldı.
Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bugün burada hem ülke gündemine ilişkin görüş alışverişi yapmak hem de siz basın mensuplarının karşılaştıkları sorunları ve talepleri gazeteci kökenli Milletvekili adayımız sayın Oktay Ekşi ve sayın Yegane Gülay’a aktarmanızı sağlamayı amaçladık. Ayrıca Türkiye’nin geleceğine dair neler yapabiliriz onları da paylaşalım konuşalım istedik, umarım yararlı bir toplantı olur” diye konuştu.
Türkiye CHP iktidarına hazırlanıyor
Daha sonra söz alan ve kısa bir konuşma yapan Milletvekili Adayı Yegane Gülay ise, CHP iktidarında hem toplumun hem de gazeteciler yaşam koşullarını düzeltmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Seçim çalışmalarına da değinen Gülay, CHP’nin oy oranını ciddi bir şekilde yükselteceğini tahmin ettiğini söyledi. Yaptıkları sokak çalışmaları, ev ve esnaf ziyaretlerinde yoğun bir ilgi gördüklerini vurgulayan Gülay, “Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye 13 Haziran sabahı güneşli ve güzel bir güne uyanacak” dedi.
Yerel medya çok ihmal edilmiş
Uzun yıllar Hürriyet Gazetesi’nde Başyazarlık yapan basın dünyasının tanınmış ismi ve CHP Milletvekili Adayı Oktay Ekşi, CHP Genel Merkezi’nin bir süre önce kendisinden Türkiye’de medyanın durumunu anlatan bir rapor istediğini belirterek, “Medyanın Türkiye’deki durumunu, sorunlarını saptamayı ve çözüm önerileri içeren bir rapor idi bu. Sözünü ettiğim raporu genel merkeze takdim ettiğim zaman, hazırlık aşamasında karşıma çıkan bir gerçeği de onların bilgisine sundum. Dedim ki; Türkiye’de yerel medya en fazla sorunlu ve en fazla ihmal edilmiş bölümüdür medya dünyamızın. Ve daha üçüncü bir gerçek daha var; hem sorunlu olduğunu biliyoruz, hem ihmal edilmiş olduğunu biliyoruz hem de yerel medya ile ilgili bilgilerin çok eski ve yetersiz olduğunu görüyoruz, elde güvenilir ve taze bilgi yok” şeklinde konuştu.
Yerel medyanın sorunları özel olarak ele alınmalı
Seçim çalışmaları süresince yerel medyanın sorunlarını yakından görebilme şansı bulduğunu ifade eden Ekşi, “Yerel medyanın sorunları bu rapordan bağımsız bir şekilde müstakil olarak ele alınması gereken bir konudur. Yerel medya dediğimiz zaman İstanbul gibi büyük metropollerde yayın yapan bir yerel medya var bir de Gaziantep’te, Çorum’da, Anadolu’nun çeşitli illerinde yayın yapan yerel medya var. Kırsal alandaki yerel medyanın sorunları ile buradakilerin sorunları aynı değil. Sorunlar çok farklı. O yüzden her ikisini ayrı ayrı ele almak gerekiyor” dedi.
İnternet gazeteciliği düzenlenmeli
Daha sonra gazetecilerin görüşlerini dinleyen Ekşi, kendisine iletilen sorunları ve talepleri tek tek not aldı. Gazetecilerin Basın İlan Kurumu ile ilgili şikayetlerini not alan Ekşi, internet gazeteciliği yapan gazetecilerin sarı basın kartı alamama ve benzer konularda karşılaştıkları sıkıntıları da not etti. Ekşi, internet gazeteciliği alanında da mutlaka yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi.