Metin Göktepe anıldı

Metin Göktepe anıldı
Gazeteci Metin Göktepe, öldürülüşünün 15. yıldönümünde Esenler'de bulunan Kemer Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.
Metin Göktepe için düzenlenen anma törenine EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe, yakınları ve arkadaşları katıldı. Anma için Atışalanı'nda bir araya gelen Evrensel gazetesi çalışanları buradan Kemer Mezarlığına yürüdü. Yürüyüş sırasında "Metinler ölmez, Evrensel susmaz", "İnadına hepimiz birer metiniz" sloganları atıldı
 
Anma töreninde konuşan Tüzel, "AKP bugün en küçük muhalefeti, muhalif basını bile susturmaya çalışıyor" dedi. Tüzel, "Bunun karşısında mücadelemizi sürekli yükselteceğiz. Göktepe'nin davası görülmüştür. Fakat asıl sorumlular yargılanmamıştır. Yine asıl sorumluların yargılanmadığı Hrant Dink ve Musa Anter cinayetlerinde de bunu gördük. Bu cinayetlerin aydınlatılması için mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
 
ANNESİ AŞURE DAĞITTI
 
Anmada konuşa Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe de, "Gençleri gördükçe Metin'i hatırlıyorum. Hepiniz, onu unutmadığınız ve mücadelesini sürdürdüğünüzü için benim için birer Metin Göktepe'siniz" dedi.
 
Toplumsal Bellek Platformu'ndan Gül Erdost'un da bir konuşma yaptığı anmada Metin Göktepe'nin Esenlerde birlikte çalışma yürüttüğü arkadaşı Ali Naki Kaftancıoğlu'nun Göktepe'ye atfen yazdığı mektup okundu. Konuşmaların ardından Metin Göktepe'nin yeni yapılan anıt mezarına çakıl taşları bırakıldı. Törenin ardından Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe anmaya katılanlara aşure dağıttı. Tören aşurenin dağıtılmasının ardından sona erdi.
 
1996 yılında bir gösteriyi izlerken gözaltına alınan gazeteci Metin Göktepe, polislerden tarafından dövülerek öldürülmüştü. Polisler çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı.
 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.