Mumcu’yu anıyoruz

Mumcu’yu anıyoruz
24 Ocak 1993’te hunharca katledilen Uğur Mumcu’yu, katledilişinin 18. yıldönümü olan 24 Ocak Pazartesi günü birçok kentte etkinliklerle anıyoruz

Bombalı saldırı sonucu, 24 Ocak 1993te yitirdiğimiz gazeteci Uğur Mumcuyu, katledilişinin 18. yıldönümü olan 24 Ocak Pazartesi günü çeşitli etkinliklerle anıyoruz.

Uğur Mumcu ile Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) kurucusu, Türk Hukuk Kurumu ve Ankara Barosu başkanlarından gazetemiz yazarı Prof. Dr. Muammer Aksoyun ölüm yıldönümleri olan, 24-31 Ocak günleri arasında, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) öncülüğünde düzenlenen 18. Adalet ve Demokrasi Haftasıetkinlikleri 24 Ocakta başlıyor. Etkinliğin bu yılki teması ise Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunamazolacak.

Söyleşi, panel, konserler, tiyatro ve belgesel film gösterimlerinin gerçekleştirileceği etkinlikler, aracına konan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Uğur Mumcunun ölümünün 18. yıldönümü nedeniyle, saat 11.00de, Batıkent Uğur Mumcu Parkındaki anıtına çelenk konulması ile başlayacak. Ardından karanfiller ve mumlarla saat 12.00de, Uğur Mumcunun evinin önünde toplanılacak. Aynı gün saat 14.30da da Mumcunun Cebeci Asri Mezarlığındaki gömütü ziyaret edilecek. Çağdaş Sanatlar Merkezinde de saat 18.30da, suikastlar sonucu yakınlarını kaybeden Orhan Dink, Eren Aysan, Canan Kaftancıoğlu, Özge Mumcu, Gül Erdost ve Zeynep Altıokun konuşmacı olarak yer alacağı Dünden Bugüne Siyasi Cinayetlerbaşlıklı açık oturum gerçekleştirilecek.

İstanbul’da da anılacak

Mumcu İstanbulda da çeşitli etkinliklerle anılacak. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Özün, Uğur Mumcunun ölüm yıldönümlerini anmak ve anısını yaşatmak amacıyla bir yol koşusunu geleneksel hale getirme teklifi, Belediye Meclisi tarafından da onaylandı. Kartal Belediyesinin düzenlediği Uğur Mumcuyu Anma Koşusuöğrenciler arası ve serbest stilde olmak üzere yarın (Pazar) Uğur Mumcu Mahallesi, Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi önünde saat 10.00da başlayacak. Kayıtlar internet üzerinden [email protected] adresinden ve 0 216 4756012 numaralı faks numarasından yapılacak.

Kadıköy Belediyesi ise pazartesi günü saat 20.00de Uğur Mumcu ve Tüm Demokrasi Şehitlerimizi Anma Gecesidüzenleyecek. Caddebostan Kültür Merkezinde düzenlenecek gecede gazetemiz yazarı Işık Kansu, Mumcuyu anlatacak.

Sanatçı Onur Akın da gecede sahne alacak. Yarın (23 Ocak Pazar günü) Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Beşiktaş Şubesi, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UMAG) ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (USTKB) tarafından Bahçeşehir Üniversitesinde saat 16.00da düzenlenecek etkinlikle anılacak. Aynı gün ADD Kadıköy Şubesi de saat 14.00te şube binasında Mumcu anısına tiyatro ve panel düzenleyecek.

24 Ocak Pazartesi günü ise meşalelerle Mumcuyu Anma Yürüyüşlerigerçekleştirilecek. USTKB ve ADD Avrupa yakası şubeleri, saat 19.00da Şişlideki Atatürk Evi önünden Harbiyedeki Uğur Mumcu Anıtına yürüyecek. ADD Kadıköy Şubesi öncülüğünde ADD Anadolu yakası şubeleri ise saat 18.00de Kadıköy Altıyoldan İskele Meydanına meşalelerle yürüyecek.

Zonguldak’ta anma

Zonguldakta da Mumcu ile hukukçu Muammer Aksoy için 24-31 Ocak tarihleri arasında her yıl düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir panel ve basın açıklaması gerçekleştirilecek. Yarın saat 15.00te Maden Mühendisleri Odası Lokalinde gazetemiz yazarı Ali Sirmen ile Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakayın konuşmacı olarak katılacağıBasına Yönelik Cinayetler başlıklı bir panel düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.