Mustafa Değirmenci gazetecileri yemekte ağırladı

Mustafa Değirmenci gazetecileri yemekte ağırladı
Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü dolayısıyla gazetecileri yemekte ağırladı.

Avcılar Belediyesi Sosyal Tesilerinde gerçekleşen yemeğe; HABERDAR Gazeteci Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert de katıldı.

Değirmenci, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla burada yaptığı konuşmada şunları söyledi.

 “Böylesine şerefli bir mesleğe gönül veren tüm basın çalışanlarının çalışma koşulları ve güvenceleri bir an önce çağdaş ülkeler düzeyine çıkarılmalı ve basın çalışanı, alın terinin karşılığını alabilmelidir. Gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, kanunlardan kaynaklanan sıkıntıların giderilmesi, bize göre acil çözüm bekleyen konuların başında gelmektedir.

 

“Eğer tüm insanlığın, farklı düşünen tek bir kişiyi susturmasını haklı buluyorsanız, gün gelip de o tek kişi iktidarı ele geçirdiğinde tüm insanlığı susturmasına karşı çıkmaya da hakkınız olmaz” diyen İngiliz filozof John Stuark Mill’in sözünü Basın dünyamız kendisine ilke edinmelidir. Ne kendisinin susturulmasına ne de toplumda farklı olanın susturulmasına izin vermeyecek etik değerlere sahip olmalıdır.

Görevini yaparken yaşamını yitiren basın çalışanlarını saygıyla anıyor, özgürlüklerin kısıtlanmadığı bir çalışma dönemi diliyorum"





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum