'Nerdeyse darbe dönemleri kadar...'

'Nerdeyse darbe dönemleri kadar...'
DSP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Hasan Macit, ''Bu hükümet döneminde, neredeyse askeri darbe dönemlerine yaklaşan sayıda gazetecinin hapishanede olduğunu'' iddia etti.

Macit, düzenlediği basın toplantısında, işsizlik sayısının giderek arttığını ifade etti.

Hükümetin, işsizliğin üstünü örtmek için, belirlediği konularda yapay gündem yarattığını öne süren Macit, iş arayan insanlara, aramayanlar da katıldığı zaman işsiz sayısının 5.5 milyonu bulduğunu söyledi.

Macit, ülkede çalışma çağındaki 12 milyon gençten 4 milyonunun çalıştığını, 4 milyonun okuduğunu, 4 milyonun ise işsiz olduğunu ifade ederek, ''Eğitim sistemimiz, işsiz üniversite mezunları üretmektedir. Başbakan, 'her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok' diyerek, konuya bakışını açıkça ortaya koymaktadır'' dedi.

İşsizliğin, olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirten Macit, ''Depresyondan toplumla çatışmaya kadar önemli bireysel sonuçlara yol açmakta, beraberinde intiharları getirmektedir. Nitekim son dönemlerde işsizlikten ötürü gerçekleşen intiharların sayısı artmıştır. Bunun en belirgin örneği, cemaatten soruları alamadığı için ataması yapılamayan 21 öğretmenin intihar etmiş olmasıdır'' diye konuştu.

Hasan Macit, çalışanların işsizlikle tehdit edildiği bir ortam yaratıldığını; sendikasız, sigortasız, güvencesiz çalışmanın yapısal ve kalıcı hale getirildiğini ileri sürdü.

-''ADAY OLMALARINDAN MEMNUNİYET DUYARIZ''-

Macit, ''Ergenekon'' kapsamında cezaevinde tutuklu bulunan gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın DSP'den adaylığı konusundaki bir soruya şu yanıtı verdi:

''Düşünen, yazan, çizen insanların hapishanelerde çürütülmemesi gerekiyor. Varsa suçları, yargılamaları devam eder ama bu şekilde sorgusuz sualsiz yargılamaların devam etmemesi gerekiyor. Basın özgürlüğü yoktur. Bu hükümet döneminde, neredeyse askeri darbe dönemlerine yaklaşan sayıda gazetecinin içeride olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bu insanların özgürce düşüncelerini ifade etmeleri gerekir. Onların dokunulmazlık kazanmalarıyla tutukluluk halleri sona ereceği için böyle bir yol izlenmesi gerekiyor. Bizi tercih ederlerse DSP listelerinden aday olmalarını memnuniyetle kabul ederiz ve aday gösteririz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.