ŞAMİL KUCUR’DAN GENÇLERE GAZETECİLİK DERSİ

ŞAMİL KUCUR’DAN GENÇLERE GAZETECİLİK DERSİ
Gazeteci-yazar Şamil Kucur Küçükçekmece Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşide gençlerle bir araya geldi.



Halkalı’da bulunan Güneş Park Evleri Lisesi’nde gerçekleşen söyleşide konuşan Şamil Kucur Küçükçekmeceli öğrencilere mesleki deneyimlerini aktararak tavsiyelerde bulundu.


“BİR HABERCİ DÜRÜST, SORUMLULUK SAHİBİ OLMALI”


Haber yazmak ve gazetecilik hakkında öğrencilere bilgi veren Kucur, öğrencilerle interaktif olarak gerçekleştirdiği söyleşide, “Bir haber 5N 1K kuralı ile yazılır. Tabii sadece bu kurallar yetmez. Bir habercinin dürüst, sorumluluk sahibi olması gerekir” dedi.


“KÜLTÜRÜNÜZ YOKSA YAZI YAZAMAZSINIZ”


Ünlü düşünürlerin sözlerini de öğrencilere aktaran Kucur, “Bir milleti yok etmek isterseniz önce onun kültürünü yok etmelisiniz. Kültür-sanat çok önemli bir unsur. Bir birikiminiz kültürünüz yoksa, ne yazı yazabilir ne de röportaj yapabilirsiniz” diye konuştu.


“NE İSTEDİĞİNİZİ BİLMENİZ ÇOK ÖNEMLİ”


Gençlere bol bol yazıp okumaları tavsiyesinde de bulunan Şamil Kucur, “Yazmak için ille de profesyonel olmanız gerekmez. Ama belli bir kültürünüz olması gerek. Hayata bakarken ne istediğinizi bilmeniz çok önemli” dedi.

5 Ek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.