Siyasete yön vermekle suçlanıyor

Siyasete yön vermekle suçlanıyor
Gözaltına alınan gazeteci Soner Yalçın'ın sorgusu sürüyor. Yalçın, gazetecileri ve medyayı Ergenekon örgütüyle ilgili yönlendirmekle suçlanıyor

ERGENEKON soruşturmasında gözaltına alınan Soner Yalçın'ın 'Maksatlı haber yaparak siyasete yön vermek' ve 'Ergenekon Terör Örgütü'nün amaçlarına uygun olarak yayın yapmak' suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Polis , Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla, önceki gün odatv.com internet sitesinin Taksim Gümüşsuyu'nda bulunan adresine ve Soner Yalçın'ın evine baskın düzenledi. Yalçın'ın yanı sıra sitenin Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile Ayhan Bozkurt gözaltına alındı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulan Soner Yalçın ile ilgili ilk suçlamanın, Ergenekon Terör Örgütü ile ilgili manipüle haberler yapmak olduğu belirtildi. Yalçın'ın, gazetecileri ve medya kuruluşlarını örgüt ile ilgili olarak yönlendirmekle suçlandığı öne sürülüyor. Evde bulunan bazı CD'lerin şifreli olma ihtimalini değerlendiren polis,  CD'leri bilişim uzmanlarına inceletiyor.

YALÇIN KÜÇÜK İLİŞKİSİ
Soner Yalçın'ın takipte olduğu dönemde Ergenekon soruşturmasında daha önce gözaltına alınıp tutuklanan ardından serbest bırakılan Prof. Dr. Yalçın Küçük ile irtibatı da inceleniyor. Küçük'ün bazı bilgileri Soner Yalçın ile paylaştığını söylediği ileri sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.