TGC işten atılmaları kınadı

TGC işten atılmaları kınadı
Türkiye'de gazetecilerin işten çıkarma, siyasi baskı ve açılan davalarla mesleğini yapamaz hale getirildiğine işaret eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Sabah ve Habertürk Gazetesi'nden 100'ü aşan sayıda gazetecinin işten çıkarılmasını kınadı ve işverenler

 Son yıllarda medyada tekrarlanan işten çıkarmaların gazeteciler için artık tahammül edilemez hale geldiğini belirten Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Sabah ve Habertürk gazetelerindeki işten çıkarmalarla ilgili bir basın açıklaması yaptı.Gazetecilerin çağının tanığı olduğunu belirten Cemiyet Yönetim Kurulu'nun basın açıklaması şöyle:

"Kamuoyu adına denetleme görevini yerine getiren, halkın doğru ve yansız haber alma hakkına hizmet eden gazeteciler işten çıkarma, siyasi baskı ve cezaevi tehdidi altında işlerini yapmaya çalışıyorlar. Son olarak Sabah ve Habertürk'ten 100'ü aşkın sayıda gazeteci işten çıkarılıyor. Halkın haber alma hakkının çok daha önem kazandığı seçim öncesi bir dönemde işten çıkarmaların artmasını medyanın yeniden tasarlanması olarak değerlendiriyoruz. Bunun da meslektaşlarımıza ve kamuoyuna yeniden yapılanma olarak sunulmasını büyük bir talihsizlik olarak görüyoruz. İşten çıkarmaları kınıyor, işverenleri ise bu kararlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.