MOSSAD (MI?)

Türkiye’ye yönelik bir terör eyleminin arkasında ya küresel emperyalizm vardır ya da onun ileri karakolu.Geçmişte bu hep böyle oldu,bugün de böyledir.ABD’nin PKK’yi koruyup kolladığı,Irak’ın işgalinden sonra Çekiç  Güç eliyle bu terör örgütüne lojistik destek verdiği,örgüt elemanlarını İsrailli subayların eğittiği sır değil.
Emperyalizm Türkiye’ye yönelik operasyonlarını kendisi yapmıyor.Taşeron kullanıyor.Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri bu acı gerçeği biliyor fakat açıkça dillendiremiyor.Çünkü buna,baş oyuncu izin vermiyor.İzin vermeyeceğini de beyzbol sopasıyla gösteriyor.
Reyhanlı’da patlatılan bombanın pimini,emperyalizmin  Ortadoğu’daki uzantısı devletin çektiği kuvvetle muhtemel.Bu ülkenin bunu,kendi  istihbarat örgütü eliyle değil de El Kaide ya da Acilciler’e yaptırmış olması,bir şey değiştirmez.Çünkü gizli servislerin kiralık katil kullanması yaygın bir uygulamadır.CİA’nın ve Mossad’ın geçmişte Türkiye’ye yönelik birçok kanlı eylemi PKK’ye yaptırdığı bilinmektedir.
Bir terör eylemini kimin yaptığını tahmin edebilmek için o eylemin doğuracağı sonuçların kimin işine yarayacağına bakmak gerekir.Reyhanlı’daki kanlı eylemi Suriye yapmış olamaz çünkü Türkiye’nin,bu eyleme misilleme için  Suriye’ye saldırmasını istemez.Ayrıca Suriye,başındaki bin belayla uğraşırken,bir de Türki’yle cebelleşmek istemez.
Geriye kalan tek ihtimal,Türkiye’nin Suriye’ye saldırmasını isteyen,bunun için tertiplere girişen İsrail’dir.Bu devlet Türkiye’nin Suriye’ye saldırarak ABD’nin de işin içine girmesini ve böylece Suriye üzerindeki planlarını gerçekleştirmek istemektedir.
Nedir İsrail’in Suriye’yle ilgili planı? İsrail,K.Irak’taki gibi K.Suriye’de de bir kukla Kürt devletinin kurulmasını sağlayarak,bu bölgede ele geçireceği petrol ve doğalgazı,Suriye-Türkiye üzerinden Hayfa’ya akıtarak oradan Avrupa’ya ulaştırmak istiyor. ABD’nin de desteklediği bu Yahudi planına Türkiye’nin de omuz vererek,Esad engelinin Türkiye eliyle aşılması isteniyor.Yani emperyalizm,elini ateşe sokmayıp maşa kullanmak istiyor.Esad’ın üstüne,PKK ile birlikte TSK salınmak isteniyor.PKK Türkiye’den,Türkiye’nin huzuru düşünülerek değil,K.Suriye’de Esad’a karşı savaşması için çekiliyor.PKK bu taşeronluk görevini  gördürdükten sonra tekrar Türkiye topraklarına gönderilecektir.
İsrail Suriye’yi bombalayarak Esad’a karşı savaşı başlattı.Bu işe çok hevesli olan Erdoğan’ı da savaşın içine çekmeye çalışıyor.Reyhanlı’da patlatılan bombayı El Muhaberat’ın üstüne yıkmaya,fail olarak Esad’ı göstermeye çalışması bundandır.Erdoğan farkında olmadan Reyhanlı’da bombayı,Türkiye’yi Suriye savaşına çekmeye çalışanların patlatmış olabileceğini ağzından kaçırdı.Yani asıl faili biliyor.Bunu söyledi, sonra da bunu perdelemeye çalışarak sorumluların,açılımı istemeyenlerin  olduğunu belirtti.Bu çelişik ifadeler,gerçeği söyleyememe sıkıntısının  doğurduğu baskıdan kaynaklanmaktadır.
Resim nettir.Reyhanlı’da 51 insanımızı vahşice katleden,Civegözü’nde 17,G.Antep’te 8,Akçakale’de 4 yurttaşımızı ve bir polisi şehit eden aynı mihraktır.Sorumlular,bu kanlı oyunun tertipçilerinin kimler olduğunu  biliyor fakat söyleyemiyorlar.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi