NE KARŞILIĞINDA BARIŞ?

Resmen açıklamasa da Erdoğan’ın,ülke sınırları dışına çıkması için PKK’ye bazı tavizler verdiği görülüyor.Bunun iki somut göstergesi var.Birincisi,teröristbaşının Kandil’e yazdığı ilk mektupta,çekilme karşılığında ne kazanacaklarını örgüte bir bir sıralamış olması, ikincisi de hükümetin,PKK isteklerine denk düşen TC,Türklük ve Atatürk adlarını her yerden silmeye başlaması.
Denebilir ki,hükümet eliyle  Türk’e ve Atatürk’e savaş,İmralı görüşmelerinden önce başladı.Evet ama,PKK ile görüşmeler de çok önceden Oslo’da başladı.İmralı görüşmelerinin basına sızdırılan tutanaklarında belirtildiği gibi,teröristbaşı Kandil’deki katillere diyor ki;
1-çekilirsek hepimiz özgür olacağız, 2-Hükümet,”Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Özerklik Şartı”ndaki çekinceyi kaldıracak ve federasyonun önü açılacak,3-Misakı Milli yeniden güncellenecek.
Apo bu üç konuda  muhatabıyla anlaşmaya varmış olmasa örgüte bu vaadlerde bulunabilir mi?MİT eliyle Hükümete getirilen bu mektuba Erdoğan onay verir mi? Erdoğan  Apo ile anlaşmamış olsa,bu zamana dek TC’ye,Türklüğe ve Atatürk’e karşı yürüttüğü örtülü savaşı bu denli aleniyete döker miydi?
AKP-PKK görüşmelerinin başladığından beri ülkenin hemen her köşesinde Atatürk heykellerine saldırılıyor,büstleri parçalanıyor.Ata’nın fotoğrafları kamu kurumlarından indiriliyor,okullardan Atatürk Köşeleri kaldırılıyor,kitaplardan adı siliniyor.Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltılmışı TC; Bakanlıklardan,Valiliklerden,kamu kurumlarının ülke çapındaki birimlerinden,hükümet eliyle kaldırılıyor.Türklük hafızalardan silinmeye çalışılıyor.İşgal altındaymışız gibi…
İktidar çevreleri,”Türk” sözünü telaffuz etmemek için,başında bu sözcüğün bulunduğu yer ve kurum adlarını değiştirerek söylüyorlar.Türk milleti yerine millet,Türk bayrağı yerine sadece “bayrak” diyorlar ve herkesi de böyle demeye zorluyorlar.
Televizyonlarında,gazetelerinde bu söylemi yaygınlaştırarak milleti buna alıştırmaya çalışıyorlar.Yani psikolojik savaş yürütüyorlar, beyin yıkıyorlar.Geçenlerde bir yerde Türk kahvesi isteyen bir yurttaşa,Türk sözcüğünü vurgulu söyledi diye saldırıldığını okudum,irkildim.
Artık Türk Silahlı Kuvvetleri,Türk Hava Kurumu,Türk Dil Kurumu,Türk Bayrağı,Türk Milleti demek nerdeyse suç olacak.”Türk”sözünü kullananlar ırkçı,faşist diye itilip kakılacaklar.Kendi ülkemizde Türklüğümüzle övünemeyeceğiz.Gururla bayrağımızı sallayamayacağız.Ulusal bayramlara  bayraklarla gidenlerin ellerinden bayrakları toplanıyor.Maç sahalarına  TC yazılı tişörtlerle,TBMM’ye Atatürk resmi baskılı fularla girilemiyor.Kamuda çalışanlar Atatürk rozeti takamıyorlar.
Ülkede olup biten bu yürek burkan acı olaylar,hükümetin Öcalan’la bu konularda anlaştığını göstermiyor mu? BDP’li Buldan’ın, ”akil insanları Öcalan belirledi” demesi her şeyi açıklamıyor mu? Yoksa hükümet Türk’ü ve Atatürk’ü hafızalardan silmek,Bakanlıklardan ve bağlı birimlerinden TC’yi kaldırmak gibi bir işe girişir mi? Bu işin,Türklüğe savaş açmak olduğunu bile bile bunu yapar mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi