Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Ne yaptığını bilmek önemlidir!

Hafta sonunu iki aktiviteyle geçirdik. Birisi Çatalca CHP ilçe örgütünün Cuma akşamı düzenlediği gece, diğeri Büyükçekmece CHP ilçe örgütünün Cumartesi günü düzenlediği adı “Geldikleri gibi gidecekler” olan miting.

Biz ilkinden, yani Çatalca İlçesinin o güzel aktivitesinden başlayalım.

Organizasyonun düşük, samimiyetin yüksek olduğu gecede çok güzel bir gelişme oldu. Protokol yerle bir edildi.

CHP üyesi de, yöneticisi de sanırım artık bu protokol işinden sıkılmışa benziyor, benziyor dan da öte istemiyor.

Çatalca’nın o güzel samimi gecesi bundan sonrada devam ederse, işte o zaman; üst yapı ile üye, yani yönetici ile yönetilen bu samimi ortamdan kendine güven payı çıkartacaktır. Protokol olmamasına rağmen, karışıklığın olmaması ise üyeye güvenin bir kanıtıydı.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile örgütün birbirini tamamlaması oldukça hoş bir görüntüydü.

Aynı şekilde İl Genel Meclisi üyesi ve İl Başkan yardımcısı Taşgan Uysal, İlçe Başkanı Naci Özcan ve yönetim kurulu üyelerinin birçoğunun misafirleri ağırlamaktan oturmaya fırsat bulamadığı, katılımın genelde yerelden ve oldukça kalabalık olması sanırım ehil gözlerden kaçmamıştır. İl yöneticilerin büyük bir bölümünün üye ile iç içe oturması özlenilen bir tabloydu.

CHP Genel Başkan yardımcısı Perihan Sarı’yı uçağına yetiştirmek için saat 21.30 civarı, Gece aktivitesinden Küçükçekmece Belediye Meclis üyesi Sevgili Oruç Oymakla birlikte biraz erken ayrıldık. Ancak o ana kadar gördüklerimizin, gece sonuna kadar devam ettiğini öğrendik. Çatalcalı CHP’li yöneticilere, üye ve misafirlerine bu güzel geceyi yaşattıkları için başarılı olduklarını söylemek sanırım bir realite olsa gerek…

Gelelim Büyükçekmece’ye;

“Olabilirliği, olmaz” yapmış olmalarına üzüldüm.

6 Ekim İstanbul un kurtuluşunu başka bir formasyona sokmanın cezasını çeken CHP İlçe örgütü bu aktivitede ne yazık ki sınıfta kaldı.

Yapılması gereken bizce sadece İstanbul’un kurtuluşunun kutlanması olmalıydı. “Geldikleri gibi gidecekler” eylemi ise başka bir sefere yapılmalıydı.

İstanbul’un kurtuluşu ne yazık ki birçok insan tarafından kutsanmıştır. Buna CHP politika sokarsa laf olur, AKP yaparsa mükâfat olur.

Çünkü AKP ve benzeri anlayış, hamasetten prim yapıyorlar. CHP ise pratikten realiteden yola çıkarsa kazançlı çıkabiliyor.

İşte tamda bunu CHP ilçe örgütü “pas geçmiş” farkında olamamış. Bu durumun teknik ayrıntılarına girersek birçok insanı üzmüş oluruz. Bu nedenle bunları yazmak yerine muhataplarıyla birebir konuşmayı düşünüyorum.

Gelelim kar-zarar hesabına; CHP Çatalca da yaptığı gece ile moral motivasyon açısından üyesine olduğu kadar misafirlerine de verimli olarak “samimiyetin” her şey olduğunu göstermiştir. Ancak bu durum içe dönük bir aktivite olduğundan “oy” hanesine çok cüzi yansır.

Büyükçekmece’deki aktivite ise; dışa yönelik bir çalışma olduğundan ve istenilen görsel başarıyı yakalayamamasından dolayı  “eksi” hanesine yazılacak olup, oy hanesinde ne yazık ki verimli olmayan tarafa yazılır.

Büyükçekmece ilçe yönetimine, bizim önerimiz; bu güne kadar topluma mal olan ulvi değerleri hiçbir zaman politik faaliyetlerinize karıştırmayın...

 


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi