Mehmet Mert

Mehmet Mert

Neden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmadınız?

Neden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmadınız?



Siyasete atılmak sadece para, pul, çevre, birikim, deneyim gerektirmiyor.
Birazcık cesur olmak da gerek politika yapmak için.
Tabi bir çok meslekte cesaret önemli bir özellik ancak; siyasette cesur olmaz iseniz meydana çıkamazsınız.
Rakibinizi eleştiremezsiniz.
Riske giremezsiniz.
Atıp tutamazsınız.

Ha gayret!

Bölgemizde yıllardır politika yapan arkadaşlara bakıyorum da yıllardır meydanlardalar ancak belli zamanlarda ise ortadan kaybolup öne başkalarını atıyorlar.
Aslında bir yazı konusu olacak şey; CHP ve Ak Parti gibi partilerde İstanbul’un 39 ilçe belediye başkanı arasından bir tane bile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı çıkmaması da şimdi aklıma geldi diye söylüyorum.
Neyse konumuza dönelim.
Ne diyorduk cesaeret bazen çok şey çoğu zamanda her şeydir.
Mesela Milliyetçi Hareket Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Alaattin Yavuz Güneş’e sesleniyorum. Hemen her seçim (ben son dört seçime şahidim) aday bulmak için kıvranıp durur. Bir defasında da tamam kardeşim bu seçim partimin belediye başkan adayı benim demiyor. Şimdi ben de soruyorum. Eğer bir siyasetçi yirmi yıla yakın ilçe başkanlığı yapmasına rağmen belediye başkan adayı veya milletvekili adayı olmuyorsa o zaman hala neden ilçe başkanı olarak görev yapar ki?
Yine Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’ye soruyorum, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e soruyorum. Biriniz 3 dönemdir diğeriniz 4 dönemdir ilçe belediye başkanısınız. Neden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmadınız? Tutturmuşsunuz şu kadar tecrübeliyim bu kadar başarılıyım falan filan!
Geçin kardeşim bunları. Kimseyi inandıramazsınız. En azından ben inanmıyorum. 15-20 yıldır aynı görevde bulunmak başarı değil yerinde saymaktır. Bunun adı olsa olsa kendisini kandırmaktır.

Çıkın meydanlara!

Cesur olun, yürekli olun, çıkın meydanlara daha fazlasını isteyin. Kendisi için daha fazlasını istemeyen ve düşünemeyen bir kişi yönettiği şehre ne katabilir ki?
Bırakın yıllardır mıknatıs gibi yapıştığınız koltukları.
Ha kimsenin gözü yok o koltuklarda merak etmeyin.

AK Parti Çatalca!

Bu arada dün Çatalca’daydım. Küçük bir kulis yaptık. CHP’den ve Ak Parti’den belediye başkan aday adaylığı yarışı son sürat devam ederken Ak Parti Çatalca adayının 27 Kasım 2013’de açıklanacağı duyumunu aldım. Eski ilçe başkanı Selim Güçbilmez’in aday olma ihtimalinin zayıf odluğunu söyleyen bazı partililer adaylık yarışının; Muzaffer Ergün, Savaş Barutçu ve Ahmet Rasim Yücel arasında geçeceğini kaydettiler.
Haydi hayırlısı…

Feyyaz Düzgün

Bir başka not ise HABERDAR Çatalca Temsilciliğine Feyyaz Düzgün’ü getirdik.
Yaklaşık 15 yıldır tanıyorum Feyyaz’ı. Bir ara gazeteciliğe ara verdi ama bizlerden fazla kopmadı. Bakarsınız bu defa daha başarılı olur ne dersiniz.
Sana yeni işin kolay gelsin Feyyaz kardeşim. Başarılar…
 
 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi