NEFER HABERDAR!

Haberdar ile 12 yıldır gönül bağım var. Haberdar anasından doğduğunda yürümüyordu, önce emekledi, sonra, onlar, yüzler ve şimdilerde binler elinden tutarak yürümesini sağladı. Haberdar medya patronu değil, olma gibi bir çabası ve mücadelesi de yok. Halk için yola çıktı, halk içinde yürümeye devam ediyor. Haberdar’ın rengi yok, herkese gönlü ve kapısı açık, tabiri caizse başı ağrıyan Haberdar’a geliyor, birileri incinir, birileri kırılır, birilerinden menfaatim kesilir düşüncesi ile kimseye kapısını kapatmıyor, tarafsız, ilkeli ve dürüst haberciliğine yılmadan, usanmadan ve korkmadan devam ediyor.Haberdar halkındır ve halkın olmaya devam edecektir.

Haberdar halkın gözü, kulağı, eli ayağıdır. Haberdar neferleri halkın sorunlarının çözülmesi  yetkililere seslerinin duyurulması için ant içmişlerdir. Uyumazlar, dinlenmezler, yorulmazlar.


Halka mal olmuş, bu kahraman medya neferlerine Sayın Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan AKGÜN’ün gözünü kulağını kapatıp görmemeye, duymamaya çalışmasının sebebini manidar buluyorum.


‘Ağaç ne kadar yüksek olursa olsun, yaprakları yere düşer’. Şimdilerde Haberdar'a yüksekten bakan sayın başkan gün gelir sende o makamdan düşersin, senin gözünü kulağını kapattığın Haberdar sana aynısını yapmaz, kapısını açar, kucaklar. Haberdar kinci değildir, Haberdar kimseye düşman değildir, Haberdar kimseden bir menfaat bekleyerek haber yapmaz.


Sayın başkan, haberdar hakim değil, savcı değil, avukat değil, kısacası yargı mercii değil, kimseyi yargılamak, kimseyi suçlamak gibi bir niyeti yok, eleştiriye teşekkür etmek insanı küçültmez, aksine yüceltir ve hatadan dönmesini, bir kez daha düşünmesini sağlar. Haberdar'ın milyonlarca lira sermayesi yok, haberdarın sadece ve sadece kalemi var. Gücünü halktan alan bu kalemde hiçbir zaman kırılmaz.


Sayın Hasan AKGÜN; oturduğun koltukta, bindiğin araçta, hizmetinde bulunan her şeyde tüyü bitmemiş yetimin hakkı var, senin omzundaki sorumluluk çok ağır, eğer binlerce çocuk yırtık ayakkabı ile dolaşıyor ve senin hizmet sunmana katkıda bulunuyorsa o çocukların hakkını en iyi şekilde değerlendirmek ve korumakta senin birinci vazifendir. Ben size herhangi bir suç isnat etmiyorum, en büyük yargı insanın vicdanıdır. Sizin vicdanınız rahatsa mesele yoktur.


Şimdi sayın Başkan, ödülünü en büyük güç olan halktan alan haberdar’a siz,   14. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde, katkılarından dolayı; plaket taktim etmediniz, tanımadınız, unuttunuz mu ? yoksa bilinçli olarak mı vermediniz ? özür dilemek bir fazilettir. Özür dilemenizi bekliyoruz. Aksi halde bunun sebebini Büyükçekmece halkından bir fert olarak soruyorum, benimde sizde hakkım var bende vergi ödüyorum, haberdar’ın bir kusuru varsa bunu açıklamak zorundasınız, açıklayın 12 yıllık gönül bağım bulunan haberdar’ı önce ben omzumdan indireceğim, açıklamazsanız acaba haberdar sizi eleştirdi mi ? acaba haberdar hoşunuza gitmeyen bir haber mi yaptı ? diye düşüneceğim ve bir sonraki seçimde sizi o koltukta görmek istemediğimi yüksek sesle haykıracağım.


 


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlhan Şahin Arşivi