Mehmet Mert

Mehmet Mert

Ödül

Ödül

 İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu olarak geçen yıl ilkini düzenlediğimiz 'Gazetecilikte Yılın Zirvedekileri' ödüllerinin ikincisini 4 Kasım Cumartesi yani yarın gerçekleştireceğiz.
Kim ne derse desin, gazetecilik hala çok özel ve ayrıcalıklı bir meslek.
Gazeteciliği ayakta tutan ve gelecekte daha iyi noktalara taşıyacak en önemli özellik ise yine bu güzel mesleğin hakkını veren meslektaşlarımız olacaktır.
İşte 'hakkını veren' diyoruz ya.
İYGAD'ın düzenlediği 'Gazetecilikte Yılın Zirvedekileri' ödülleri tam da bu.
İşini hakkı ile yapanlara hakkını teslim etmek.
*
Demokrasi kültürünün güçlendirilmesi,     halkın bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve yerel gazeteciliğin güçlenmesini sağlamak amacıyla, mesleğini tam anlamıyla yapmaya çalışanları diğerlerinden ayırma yönünde önemli bir kıstas olacak bu ödüller giderek     gelenekselleşecektir.
Ödüle alamayanlardan ise ricam kızmasınlar, üzülmesinler.
Onların ödül almamaları demek bu ödüllere layık değiller anlamı taşımaz.
Sonuçta her yıl en fazla sekiz arkadaşı ödüllendiriyoruz.
Öncelik gençler ve bu mesleği gerçekten özümseyenler ile bu mesleği uzun soluklu bir şekilde sürdürmeye çalışanlar.
Umarız önümüzdeki yıllarda, ödüle layık olan tüm meslektaşlarımızın ödüllendirilmelerine hep birlikte tanıklık ederiz.
*
Gerçekten bu ödüllerin dağıtımında, çok kıymetli jüri üyeleri bulunmakta.
Türkiye Gazeteciler Cemiyet Başkanı Turgay Olcayto, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yengin, Türkiye'nin en iyi fotoğrafçılarından olan Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Ercan Arslan, içimizden birisi ve TGC adına yine juride bulunan, İYGAD'ın yıllardır üst akıllarından değerli meslektaşımız Mustafa Dolu ve juride sadece bir oy hakkı bulunan bendeniz.
Bu seçkin jüri tüm başvuruları inceleyerek ve ödül töreninin prensiplerine uyarak en doğru kararı vermeye çalıştı.
*
Kimilerine göre belki az sayıda üye yapılanması ve küçük bir meslek örgütü, kimilerine göre adı İstanbul ile başlamasına rağmen kentin tamamında aktif olamayan bir dernek ama yine de İYGAD'ın son yıllarda yaptıkları hizmetlere -lütfen elinizi vicdanınıza koyarak – bir bakın.
Bir yıl içerisinde; söyleşiler, törenler, mesleki paneller, sadece basın mensuplarının katıldığı basın bayramı yemekleri, piknikler, iftarlar, sahurlar, ödül törenleri.
Ve nerede bir meslektaşımızın bir organizasyonu var, bir düğünü var, bir iyi günü-kötü günü var.
İYGAD yönetimi olarak elimizden geldiğince meslektaşlarımızın yanında olmaya     çalışıyoruz.
Bırakın İstanbul'u son iki yılda, Adana, Ankara, Antalya, Çanakkale, Iğdır, Kocaeli ve Trabzon olmak üzere ülke genelinde bir     çok panelde/seminerde İYGAD'ın adını     dillendirdik.
İYGAD’ın Kaya Milenyum AVM’deki merkezini birlikte tüm meslektaşlarımızın hizmetine soktuk.
Umarım, gelecekte daha sağlıklı işleyen, üyeler arasında daha güçlü ilişkilere sahip olan, evrensel mesleki değerleri daha çok önemseyen, sadece geçinmek ve para kazanmak için değil aynı zamanda, topluma, kamuoyuna, çevreye, insanlığa daha faydalı işler yapmak için çabalayan bir meslek örgütü olmayı sürdürürüz.
Bütün meslektaşlarımızın mesleğimize     bu çerçevede bakmasını ve yaklaşmasını     diliyorum...
*
Geçen yıl olduğu gibi bu sene de sadece İYGAD üyesi olan, sekiz arkadaşımızı hem manevi değeri yüksek plaketlerimiz ile hem de birer dizüstü bilgisayar ile ödüllendireceğiz.
Zirvedeki Haber, Zirvedeki Sayfa Düzeni, Zirvedeki Köşe Yazısı, Zirvedeki İnternet Haber Sitesi, Zirvedeki Gelecek Vaad Eden Gazeteci ve Onur Ödülü’nü alacak olan tüm meslektaşlarımızı şimdiden kutluyor, başarılar diliyorum. 
Ödüllerin doğru adreslere gittiğini umarken, bu arkadaşların, ömür boyu bu ödüllere layık işler yapacaklarına inanıyorum.
*
Evet günümüzde gazetecilik yapmak zor.
Siyaset yapmak daha bir zor.
Ticaret yapmak zorun zoru.
Her gün kapanan yayın organları, mesleğini daha sağlıklı ortamlarda ve imkanlarla yapmakta zorlanan meslektaşlarımız.
Özgürlüklerinden mahrum olan meslektaşlarımız.
Ancak ne yaparsınız ki; hayat devam ediyor ve bütün bu zorlulara rağmen, ne olursanız olun, kim olursanız olun, ne iş yaparsanız yapın, yaşamla mücadeleniz devam ediyor.
*
Son olarak yazımı teşekkürle bitirmek istiyorum.
İYGAD'ın bu günlere gelişine katkı sunan her kim varsa, meslektaşlarımıza, dernek üye ve yöneticilerimize, bugünün şartlarında bu organizasyonlarda yanımızda olan, destek olan, meslektaşlarımıza, özgür basın dostlarına, siyasilerimize, iş adamlarımıza, dar günümüzde hemen koşup yanımızda olan can dostlarımıza; İYGAD Yönetim Kurulu adına teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum...
Ve tabi bir teşekkür de, aldığımız her organizasyon kararında şayet meslek yararına ise koşulsuz destek veren yönetim kurulu arkadaşlarıma.
Evet ödül güzel şey.
Ödül vermek de güzel şey.
Ancak bir şeyi hakkı ile yaptığınızı gösteren en önemli oldulardan birisi olan ödüllenmek çok daha güzel şey olsa gerek.
Gelecekte çok daha anlamlı, çok daha güzel ödül törenlerinde, daha sağlıklı, daha özgür, daha demokrat şartlarda gerçekleşen basın dünyasında görüşmek üzere.

DAVET
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği, 'Gazetecilikte Yılın 
Zirvedekileri' ödül törenine davetlisiniz
Tarih: 4 Kasım 2017 Cumartesi
Saat: 13.00 Kokteyl 14.00 ödül töreni
Yer: Kaya Milenyum AVM Zemin kat Beykent - Büyükçekmece

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi