OKULLAR AÇILDI

2013  ve 2014 öğretim yılının tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olması dileğiyle tüm öğrenci ve öğretmen arkadaşlara başarılar dilerim. Öğretmenlik zor, bir okadarda onurlu bir meslektir. Bugün sizlere öğretmen ve velilin yapması gereken şeylerden bahsedicem.

Velilerimiz şunu bir kere bilsinler ki emanet etiğiniz öğretmen arkadaşların hepsi pırıl pırıldır. Sizlerden okul aidatı istene bilir bu çok doğaldır. Bu aidatı verirken çocuğunuzun yanında asla 
öğretmenleri kötülemeyin. ‘’Bak para veriyoruz nereye gidiyor tabi yiyorlar’’ bu tür cümleleri  çocuğun yanında asla söylemeyin! Çocuk bunu bilinç altına yerleşerek öğretmenine karşı güvensizlik duymaya başlar, buda derslerinde olumsuz yönde etkileyerek başarısız olmalarını sağlar.
                         
 BİR VELİ NASIL OLMALI ?

Bir veli önce saygılı olmalı. Emanet etiğiniz hocalarınızın hakkında dedikodu yapmayın zorunlu eğitimde öğrenci öğretmen veli üçgeni diyaloğu çok önemlidir. 23 yıldır bende eğitmenim bu olaylar maalesef bizde de oluyor, hatta Türkiye’nin her yerinde oluyor. Bilinçsiz veli önce çocuğuna zarar veriyor sonrada çocuğunun geleceğiyle oynuyor. Bir kere hocanın işine karışılmaz bu okulda olabilir spor salonunda da olabilir. Şahsen benim işime karışan veli olursa tek kelimeyle ‘’beğenmiyorsan getirme kardeşim’’ derim.
Ama okullarda maalesef öğretmenlerimizin deme şansı yok. Ben her zaman diyorum başarısız öğrenci yoktur, başarısız öğretmen yoktur, başarısız veli anne baba vardır! Sorumsuz anne baba çocuğunu takip etmez spor dan tut okula kadar her yerde suçlu arar sen önce çocuğunu takip et öğretmeninle diyalog halinde ol bak bakalım nasıl başarılı oluyor çocuk.

Bunları yazmamın sebebi geçen gün bazıları konuşuyor; ‘’ay şekerim çocuğu şu okula yazdırdımöğretmenler iyi değilmiş’’dediler lafa bak. Dedilerle olmaz git öğretmenle konuş sorun varise bire bir görüş. Ben okul idaresinin yerinde olsam velileri içeri almam çocuğunu teslim et ve git sonra gel al, sorunun var ise veliler toplantısında bire bir öğretmenle görüş.Ama maalesef bizim anne babalarımız aşırı derecede koruyucu, oysa çocuktur. Bırakın deneme yanılma yöntemiyle öğrensin. Bugün İngiltere 13 yaşındaki Türk çocuklarını okumak için ülkelerine kabul etmiyorlar, çok bilmiş velilerin aşırı korumasından. Çocukların kendilerinin öz güvenini kayıp etmesinden dolayı
maalesef gerçekler bunlar. Öğretmen arkadaşlara sorunsuz veliler dolu dersler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi