Borsa operasyonunda 12 tutuklama

Borsa operasyonunda 12 tutuklama
Borsada manipülasyon yapıldığı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edildilen aralarında Engin İpekoğlu ve Şenol Ustaömer'in de bulunduğu 4 kişi serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 22 kişisen 12'si ise tutuklandı.
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında Milli Takım Antrenörü Engin İpekoğlu ve eski futbolcu Şenol Ustaömer'in de bulunduğu 4 kişi adliyeye sevk edilmelerinin ardından serbest bırakıldı.

İpekoğlu ve Ustaömer, soruşturmayı yürüten Sarıyer Cumhuriyet Savcısı Bayram Köroğlu tarafından sorgulandı. Sorgularının ardından Savcı Köroğlu tarafından serbest bırakılan İpekoğlu ve Ustaömer, daha sonra adliyeden ayrıldı. Savcılıktaki işlemleri tamamlanan, aralarında eski futbolculardan Mecnur Çolak'ın da bulunduğu 22 kişi ise tutuklanmaları istemiyle Sarıyer Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesine gönderildi. Hakim karşısına çıkarılan 22 kişiden 12'si tutuklandı.

Yaklaşık 9 ay sürdürülen fiziki ve teknik takip sonucu düzenlenen operasyonda, borsada manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen zanlıların 30'a yakın lüks cip ve otomobiline el konulmuş, bazı kişilerin de banka hesapları dondurulmuştu.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.