OLİMPİYAT HAYAL OLDU

O kadar inanmıştım ki olimpiyatların nihayet Türkiye’de yapılacağına, ama maalesef.
olmadı yine hayal oldu. Şimdi herkes mevcut hükümeti eleştiriyor, öyle oldu böyle oldu bende yazarım ama öyle olmuyor. Bir kere olimpiyatların ülkemizde yapılmamasına sevinenlere anlam veremiyorum ya, arkadaşlar siz Türk değimlisiniz? neden bu öfke kimisi olaylara bağlıyor, kimisi Başbakanın tutumuna bağlıyor arkadaşlar bu olimpiyatlar dünya ülkelerini bir araya getiren bir spor yarışması, rekorların kırıldığı zevkle izlediğimiz yarışmaların heyecanı. Bunda siyaset arayana hayret ediyorum, bazen okuyorum oh oldu öyle olursa işte böyle olur milli menfaatleri siyasi görüşün üstünde tutmayana  vatan sever denmez.

Bana ne  Erdoğan’dan bana ne Kılıçtaroğlu’ndan bana ne  Bahçeli’den. Tekrar diyorum konu olimpiyat siyasi seçim değil, bu kin neden Erdoğan iktidarda baki değil ki yarın sen gelebilirsin o zaman ne olacak spora siyaset mi karışacak çok yazık çok.
 
ÖNCE SPOR TARİHİMİZE BAKALIM 
Cumhuriyetten bu tarafa biz sporu bir kere benimsememişiz, bakın nasıl nerden nereye önce 1922’de Türkiye idman cemiyeti İttifakı federe bir yapı gönüllü kurulmuş ama, başarılı olamamış daha sonra 1936 Türk spor kurumu buda CHP yan kuruluşu başarılı olamamış, 1938 beden terbiyesi genel müdürlüğü  başarılı olamamış, 1938-1942 başbakanlığa bağlanmış. Yine 1942’de milli eğitim bakanlığına bağlandı. 

1960’da tekrar başbakanlığa bağlandı,1970’de spor bakanlığına 1980 ihtilaldan dolayı kapatılıp tekrar spor bakanlığına bağlanmış. 1981’de milli eğitim gençlik ve spor bakanlığına bağlanmış, 1990 da tekrar başbakanlığa bağlanmış. 2013’de şimdi tekrar spor bakanlığına bağlanmış.  

Herhalde bundan sonrada ugandaya bağlanırız biz ülke olarak bir türlü sporumuzun kim nasıl ve nereye bağlayacağımızı bilmezken, adamlar bizi böyle geçer işte ama acı gerçek var ki bugün Ankara’da dayısı olan kulüpler yardım alabilir, gerisi teferruat. Deneyin görün eğer kulübünüz varise  yardım talebinde bulunun ki kulüplere spor bakanlığı yardım yapıyor.Ama Ankara’da bakanlıkta adamın yoksa 2020 Tokyo olimpiyatlarından  sonra zor yardım alırsın, ama ben bundan spor bakanımızın haberinin olmadığını biliyorum, çünkü bakanlıkta çete bu işleri çok güzel idare ediyor. Yanlış anlamayın yandaş mandaşla ilgisi yok, 20 yıldır böyle daha da 50 yıl süre bilir, bu çeteleri yok etikten sonra amatör kulüplere hakça yardım yapıldığı sürece Türk sporunun daha iyi yerlerde olacağından çok eminim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi