İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

ÖMÜR DEDİĞİN BİR GÜNDÜR ODA BU GÜNDÜR

ÖMÜR DEDİĞİN BİR GÜNDÜR ODA BU GÜNDÜR

Doğum mucizevî bir olaydır. İnsanın yaşam serüvenin başlangıcıdır. Bu süreç inişler çıkışlar başarılar başarısızlıklar mutluluk ve mutsuzluklarla dolu bazen dikenli bir yol bazen gül bahçesinde gezinti gibidir. Ancak bu sayılı sınırlı ve sonsuzluğa gitmeyen yolda geçen süre de bedenin ve ruhun belli zaman aralıklarına göre şekillendiği macera biteviye düzenli işleyen bir çark değildir. Başlangıç hep coşkudur sevinçtir ümittir. Hüzünler hayal kırıklıkları mutsuzluklar var olma savaşları ekmek aş kavgaları hastalıklar güzel günler derken kaçınılmaz sona ulaşılır. Bilim ve teknoloji bu kısa yolda yalnızca uzatmaların oynanmasına daha kaliteli bir yaşam ve dolu, dolu bir ömür sürmeye yardımcı olur.                     

 

Nerede sevgiler dostluklar arkadaşlıklar sevinçler kederler en büyük acılar paylaşılıyorsa hayat orada uzundur. Paylaşmak çoğalmaktır büyümektir ahenktir göğüste atan yürektir, sevgiyle bakan iki çift gözdür, yumuşak bir dokunuştur içten sıcak bir öpüştür en ince duygudur ve bir umuda yolculuktur. Mutluluk ise bunları yaşama şansına sahip olmaktır.

 

 Zaman, zaman çevremizdeki bazı insanların gergin tedirgin huzursuz karamsar yüzlerine bakıp neden sınırlı ve bir gün aniden sona erecek yaşamın ayırımında olmadıklarını düşünürüz. Bu kısa süreçte onların en yakınında olanlarla sevdikleriyle kendilerini ölesiye sevenlerle dost arkadaş dedikleriyle yaşama coşkuyla sarılıp etrafa pozitif enerji saçanlarla hâkim düzenle hâsılı tüm dünya ile kavgalı geçen bir ömür sonunda özel günlerin birlikteliklerin sevginin aşkın en güzel anların tadına varamadıklarını hüzünle izleriz. Öğütler örnekler yaşamın vazgeçilmez tutkuları birliktelikler coşkulu özel kutlamalar tekrarı olmayan yaşanmışlıklar onlar için bir anlam ifade etmez. Kin ve öfkeler kuşku ve kıskançlıklar bağnazlık ve fikri sabitlikler insana yakışmayan entrika ve içinde sevgi barındırmayan çıkara dayalı ilişkiler üzerine kurulu küçük dünyalarında dönülmez ufkun karanlığında yok olmaya ağır aksak sürüklenirler.

 

Yıllar sonra geriye dönüp baktığımızda yaralı bir yürek buruk bir kalp kırık bir gönül bırakmamalıyız.

 

 Hatırlanmak yaşama dair en canlı umuttur insanın içinde. Yeni bir aşk dünyaya açılan ve parlak ışıklar yansıtan penceredir. Bir yeni doğuştur başka bedende. Hep sevgiden dostluktan gönülden yana olalım.

 

BENİ UNUTMA!

YILLARDIR TEK BAŞIMAYIM

KALABALIKLARDA

YALNIZ YÜRÜYORUM

HÜZÜNLÜ YAŞAMA KÜSKÜN

GÖZLERİM

HASRETİN İÇİMDE

SÖNMEYEN ATEŞ

YÜREĞİM SANA AİT

GÜNLERİ SAYIYORUM

AMA EN GEÇ GELEN GÜN

SALI OLUYOR

SALI HEP SALLANIYOR

BENSİZ

ANILARLA YAŞAMAYA

ALIŞTIRMA BENİ

NE OLUR

DÜNYANIN GÜZELLİKLERİNİ

SERMEK İSTİYORUM AYAKLARINA

BAHARI GÖRÜYORUM

AMA YAZI ÇOK ÖZLÜYORUM

BİLİYORSUN SENSİZ TADI YOK

ŞARABIN

DENİZİ AĞACI

KUŞU DOĞAYI SEYRETMENİN

SENİ ÇOK SEVİYORUM

ÇIKAR ŞU HAFTADAN UĞURLU GÜNÜM

SALININ DIŞINDAKİ GÜNLERİ…

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi