Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Onlar var ya, hah işte onlar!


Siz hiç merak etmeyin, onlar düne kadar birbirlerinin arkasından demediklerini bırakmayan sonra çıkar için bir araya gelen menfaatperesttirler.

Kutsal ittifakları sürdükçe birbirlerine yağ çekip güzel sözler söyleyeceklerdir.

Çünkü onların toplumsal hiçbir hedefi olmayıp dünyanın merkezine sürekli kendilerini korlar.

Onlar pis nefisleri için her tür yüce değeri ayaklar altına almaktan korkmazlar. Kimi zaman bir devlet büyüğünü, kimi zaman halk kahramanı, kimi zaman ise din gibi ulvi değerleri kullanmaktan hiç çekinmezler.

Onlar sizi itibarsızlaştırmak için kendi aralarında olur olmadık dedikodu üretirler. Sizin rakiplerinizle iş birliği yapmaktan kesinlikle kaçınmazlar.

Onlar kendi arabalarının, evlerinin, maaşlarının miktarı ile sizin olmayanınızı karşılaştırmaktan asla utanmazlar.

Onlar sizin ilkelerinizi kendilerine maske yaparak değerlerinizi küçültmekten hiç rahatsız olmazlar.

***

İşgüzarlık; Sözlük işgüzarlık için; (TDK)Gereği yokken, genellikle kendini göstermek için işe karışan kimse. (eski) Eli işe yatkın, becerikli kimse, diyor…

Hemen hemen hepimizin hayatında en az birkaç kez yaptığı hatalardan biri. Bazen dost yanı vardır sahiplenmek gibi.

Çoğu zaman ise talep edilmemiş ve iyi niyetliliğin sağladığı koruma sayesinde hemen her zaman gereksiz sorun ile sonuçlanan çabaların ortak ismidir bu işgüzarlık.

Çıkar amaçlı yapıldığında, üstüne vazife olmayan veya gereği olmayan konuları aşırı bir hassasiyetle kendine iş edinme hali diyebiliriz. Bu haller genelde olumsuz olma halleriyle eşgüdümlüdür...

***

Hatırlatma; 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla çeşitli kurum ve şahıslar gazetecileri ağırladılar. Lakin kurumdan kuruma haber vermenin yanı sıra kurumdan kişiye haber vererek davet eden Avcılar Belediyesi Basın Danışmanı Muhlis Polat ve Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın Basın Danışmanı Cihan Güneri bu hassasiyetlerinden dolayı kutluyor diğer kurumların bu arkadaşlarımızı örnek almasını salık veriyorum.

Gazetecinin gazetesiyle birlikte davet edilmesinin yanı sıra kendisinin muhatabı tarafından aranarak davet edilmesini beklemesi en doğal durumdur…


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi