Otobüs Durağında Birahanenin Ne İşi Var?

15 gün önceydi Büyükçekmece eczane durağından 2 tane 16-17 yaşlarında kız otobüse bindi bende otobüsteydim. Baktım büyük olan kızarak ‘’ne olacak adam patron diye kendini bir şey zannediyor. Bir de ailene söylersen seni öldürürüm diyor.  Bıktım adam hem taciz ediyor hem de tehdit ediyor. Buda yetmezmiş gibi bir de durakta sarhoşların laf atmalarından bıktık bu ne ya’' diye konuşuyor.
Bunu diyen kızımıza artık dayanamadım ‘’kızım kusura bakma ama istemeyerek kulak misafiri oldum’’ dedim ve kendimi tanıttım. Kızımız bir tam dert küpü her şeyi anlattı Büyükçekmece’de bir mağazada çalıştığını, patronunun sürekli tacizine maruz kaldığını ve onu sürekli tehdit etiğini anlattı ve ağlamaya başladı.

Kızımız ‘’Ağabey bu da yetmezmiş gibi bir de zaten işten geç çıkıyoruz eczane durağı akşamları sarhoş kaynıyor bir de sarhoşların lafları bıktım ağabey’’ dedi ve yine ağlamaya başladı. Yalvardım yakardım nerde çalıştığını söylemedi ama Büyükçekmece de çalıştığını ve patronunun sürekli tehdit etiğini ailene söylersen ailene zarar veririm dediğini söyledi. Korkuyorum dedi. Kartımı verdim inşallah arar kızımız. Eğer bu yazımı okuduysan hiç çekinme Haberdar Gazetesi Büyükçekmece’de yolun üstünde zaten bildiğini de söylemiştin. Gazeteye çık sana oradaki abla yardımcı olacak. Bir de bu tür olaylar kimsenin başına gelmesin ama yine de tavsiyem polise gidin savcılığa suç duyurusunda bulunun. Korkmayın, korkarsanız bu insanlara cesaret vermiş olursunuz. Kızımız bu yazıyı okuduysan ki kartım sende okuyacaksın hiç çekinme şikâyet et.
 
Gelelim Birahaneye
 Doğrusu tam emin olmak için cumartesi günü Büyükçekmece’ye Eczane durağına 20.30 civarıydı gittim. Kızımız haklı olay şöyle gelişiyor: İçeride birahanede kafayı bulan sigara içmek için dışarıya çıkıyor, sigarayı içerken durakta duran bayan var ise o bayanı pamuk prensese benzetiyor ki leş gibi ağzıyla gözlerimle gördüm duraktaki bayanlardan taktik gereği ateşiniz var mı diye rahatsız ediyorlar. Güya sigara yakacak. Bizim toplum gerçekten temiz kalpli nereden bilsin adamın birahaneden çıktığını. Birisi verdi artık sigarayı mı yakıyor yoksa ağzını mı yakıyor beli değil ateşi veren bayana bir şey söyledi bayan ters cevapla ‘’aaaa manyak mıdır ne?’’ dedi. Daha kim bilir kaç kişi bu şekilde tacize maruz kalıyor. Ne yapsın belki de evde anlatmıyordur. Kapının önüne çıkan kafayı da bulmuş içeride servis yapan bayanlar zannediyor durakta bekleyen alın teriyle çalışıp evine dönen bayanları. Meyhane neredeyse durakla sıfır nizam buraya ruhsat nasıl verilmiş? inanılır gibi değil. Zaten Büyükçekmece’de akşamları özelikle tenha yerler pek tekin değil. Çok yazık eskiden insanlar yazlığa Büyükçekmece’ye geliyorlardı şimdi sahil resmen beton yığını. Cumartesi akşama kadar Büyükçekmece esnafıyla konuştum bir dokun bin ah işit.
                                       
Esnaf Dertli
 Bir esnaf arkadaş ‘’ben söyleyeyim ama ismimi yazma’’dedi. ‘’Tabii ki buyur ya kardeşim’’dedim. ‘’Bu posta başı eskiden trafik gidiş gelişti çift yöndü şimdi tek yön işlerimizi etkiliyor bu yolun tekrar çift yönlü olarak açılmasını istiyoruz. Bir de yaz geliyor sokak köpekleri çok bunların aşılarının yapılmasını veya barınaklara götürülmesini istiyoruz ve tam tepede TV kulesi ucube gibi duruyor ya bitsin ya da tam kulenin yanında sahile teleferik yapılarak Büyükçekmece’yi daha cazip hale getirebilir Başkan. Bir de sahile bir bakın Allah aşkına Büyükçekmece’ye yakıştı mı güzelim sahilimizi katlettiler madem liman yapacaksınız Mimar Sinan’ın Büyükçekmece’ye bağlandığı köşe tam yeridir.’’dedi. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi