Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Pazar mafyasına Işıklar ayarı

Pazar mafyasına Işıklar ayarı

Silivri Gündem
Pazar mafyasına Işıklar ayarı
Silivri Belediyesi'nin önceki akşam Çanta'da gerçekleştirdiği halk toplantısına pazarcı esnafı da katıldı. Gündem de tabi pazar yerleri yer aldı. Pazarcılar pazar yerleri konusunda Özcan Işıklar'ın verdiği sözü tutmadığını düşünerek çıkıştı. Ortam gerildi. Işıklar ile esnafın arasında sert bir diyalog geçti. Aslında iki tarafta aynı dilden konuşuyordu ama iki tarafta birbirini nedense bir türlü anlayamadı. Son olarak tartışma çözülemeyince pazarcılar salonu terk etti.
Pazarcılar ucuz pazar yeri istiyordu. Işıklar söz vermişti. Işıklar, pazar yerlerinden bir defaya mahsus 2 bin 500 tl alınmasını, buna karşılık tapu verileceğini öngören projeyi hayata geçirmişti. Ama pazarcılar, pazar yerini yapan şahsın pazar yeri fiyatını 7 bin tl den açtığını söylüyordu. Işıklar gergindi...
Sonunda sert çıktı. Keskin çizgilerle konuştu. Kırmızı çizgiyi çekti. Pazarcı mafyasına müsade yok dedi kendinden emin bir tonla. Beline silah takıp pazarcı esnafından haketmediği parayı alan kimseye geçit vermeyeceğini ifade etti. Ve nedense bu sözler pazarcıları sinirlendirdi. Pazarcı esnafı bu sözler üzerine salonu terk etti.
Aslında pazarcılar ucuz yer istiyordu. Başkan Işıklar kendilerine ucuz yerden daha fazlasını vaad ediyordu. Yani iki tarafta aynı dili konuştu ama nedense anlayamadı birbirlerini. Daha doğrusu pazarcı esnafı Başkanın söylediklerini anlayamadı desek daha doğru olacak. Sanıyorum önümüzdeki günlerde daha sağlıklı ve sakin bir değerlendirme yaparsa pazarcı esnafı, Işıklar'ın bu sözlerinin ne anlama geldiğini anlayacaklardır. Ve orta yolu bulacaklardır.
Boğluca krizine bakanlar kurulu el attı
Boğluca Deresinin Islah projesi Silivri gündemindeki yerini korurken çözülemeyen krize Bakanlar Kurulu da el attı. İstimlaklar ile ilgili yaşanan sıkıntıların giderilmesi için Bakanlar Kurulu kamulaştırma kararı aldı. Karar Cumhurbaşkanının da onayının ardından Resmi gazetede yayınlandı. İBB'ye yetki veren Bakanlar Kurulu kararı sonrasında dere ıslah projesi alanında kalan 42 adet parseldeki tüm taşınmazlar istimlak edilecek. İstimlak kararı alarak süreci hızlandıran Bakanlar Kurulu da Silivri'deki Boğluca sorununu sonunda masaya yatırdı. Bu karar, hükümetin yaşanan sel felaketlerinden ders çıkardığının da aslında bir göstergesi. Şimdi top İBB'de.. Önümüzdeki günlerde bakalım Boğluca ile ilgili başka ne tür gelişmeler kaydedilecek.
Çağdaşkent sağlık ocağı istiyor
Çanta mahallesi Çağdaşkent sakinleri önceki gün gerçekleşen halk toplantısında çağdaşkent için bir aile sağlığı merkezi veya sağlık ocağı yapılmasını istedi. Belediyenin yetkisinde olmasa da biz yetkililere iletmiş olalım. Çağdaşkent bu konuda sıkıntı yaşadığını belirterek bölge sakinlerine yönelik sağlık hizmetlerinin verileceği bir merkeze ihtiyaç duyuyor.
Başkan Işıklar'dan basın toplantısı
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bugün saat 11:00'de makamında basın toplantısı yapacak. Öyle sanıyorum ki Başkan Işıklar bugün gerçekleştireceği toplantıda bir çok konuya açıklık getirecektir. Gündemi değerlendireceği duyurulan Işıklar'ın basın toplantısına ilişkin detayları da yine bu satırlardan sizlerle paylaşacağım.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi