PİYON…

 “Saddam’ın elinde kimyasal silah var” bahanesiyle Irak’a  saldırıp 1.5 milyon Iraklı Müslüman’ı katleden ABD’nin amacı Irak petrollerine el koymaktı.ABD bu kanlı senaryoyu zalimce uygulayıp Irak petrollerine sahip olduktan sonra,bu durumu sürekli kılmak için Irak’ı ikiye böldü.K.Irak’ta Barzani başkanlığında bir Kürt özerk bölgesi kurarak İsrail’den sonra Ortadoğu’da kendisine ikinci bir tampon bölge oluşturdu.

ABD Irak’ı yakıp yıkarken de,binlerce yıllık geçmişi olan bu medeniyeti yerle bir edip ülkeyi ikiye bölerken de Irak Kürtlerini ve Sünnileri kullandı.
Kürt kartını,Osmanlı’nın çöküş ilanı olan Sevr ile açan ABD,tarih sahnesine M.Kemal’in çıkışı nedeniyle emeline ulaşamadı.Fakat ABD,Kürtler’le ilgili projesinden hiç vazgeçmedi.
Irak’ın işgali sırasında Çekiç Güç PKK’ye havadan ikmal sağladı.Kandil’de PKK militanlarını eğitti.ABD yıllardır Türkiye’nin Kandil’e hava harekatı düzenleyerek PKK’yi imha etmesini engelledi.Stratejik ortağımız olduğu halde ne PKK ‘yi kendisi engelledi ne de bu cinayet şebekesini Türkiye’nin imha etmesine izin verdi.
ABD yıllardır koruyup kolladığı PKK’yi bugün de Suriye’nin bölünmesinde kullanıyor.PKK militanları bu nedenle ve bu görevle Türkiye’den geri  çekiliyor.Bu piyonlar,Türkiye’nin desteklediği Esad muhalifi isyancılarla birlikte Esad’la savaşarak ABD adına  Suriye’yi bölecek;böylece ABD, K.Irak’ta yaptığı gibi K.Suriye’de de kukla bir Kürt devleti kuracak;bunun sonucunda hem Ortadoğu’ya girmiş olacak hem de İsrail’İ güvenceye almış olacaktır.
ABD Kürtler’i,Irak’ı bölerken kullandı;şimdi de Suriye’yi bölmek için kullanıyor. Sırada  Türkiye  var.PKK,Suriye’deki görevini tamamladıktan sonra tekrar Türkiye’ye gönderilecek.Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu’sunu  Türkiye’den koparıp burada da bir Federe Kürt devleti kurmak için ABD’nin patronluğunda  savaşa sürülecek.Yani bu barış süreci bölge halkı ve Kürtler için kanlı olacak.PKK bu maceraya atılmaktan çekinse bile ABD’nin dayatmasıyla bu maceraya atılacak.
 “PKK silah bırakıyor,Türkiye’yi terk ediyor,barış geliyor”teraneleri yalandır.Bu kanlı oyunun piyonu olanlar,”Nasihat Heyetleri” kurarak,milleti işgale boyun eğmeye razı etmeye çalışan Damat Ferit’in durumuna düşmekten kurtulamayacaklardır.Çünkü akiller akıllı değil borazancıdır.Akıllı olan bir insan,”Türkiye’nin yalnız Doğusu değil tüm bölgeleri bölünüp özerk olmalı” der mi? Asker,polis 40 bin insanımızın katili olan Apo için,”o özgür olmalı,ona  bebek katili demeyin” der mi? Kamer Genç’in,”Atatürk olmasaydı bugün bulunduğun o mevkide olamazdın” dediği için küplere binen Bakan  Fatma Şahin:”PKK’lileri çok üzdük,çok hırpaladık.” Diyor.Bu kafadaki bir hükümet üyesinin Emniyet Müdürü neden,”dağda ölen PKK’liye ağlamayan insan değildir” demesin?  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi