17 kişilik MYK’dan 10’una TBMM görevi

17 kişilik MYK’dan 10’una TBMM görevi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 kişilik Merkez Yönetim Kurulu’ndan (MYK) 10 üyeyi TBMM ihtisas komisyonları ve uluslararası komisyonlarda görevlendirdi.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın da AKPM ve BAB Türk gruplarında görevlendirilmesi dikkat çekti. Komisyonlarda görevlendirilmeleri “MYK’da değişim sinyali” olarak değerlendirilen 10 isim şöyle:

Süheyl Batum (Anayasa Komisyonu), Osman Korutürk (Dışişleri Komisyonu), Sezgin Tanrıkulu (İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu), Umut Oran (AB Uyum Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu), Gülsün Bilgehan (AKPM) Emrehan Halıcı (NATOPA Türk Grubu) Faik Öztrak (NATOPA Türk Grubu asıl üyesi), Hurşit Güneş (Parlamentolararası Birlik) Süleyman Sencer Ayata (Asya Parlamenter Asamblesi)

Kılıçdaroğlu dışında 17 isimden oluşan MYK’da genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Alaaddin Yüksel, Erdoğan Toprak, Engin Altay, İzzet Çetin, Sena Kaleli ve Volkan Canalioğlu’na TBMM komisyonlarında herhangi bir görev verilmedi.

Kadirli’de istifa

Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nde CHP İlçe Başkanı Mehmet Amanvermez ve 11 yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa etti. Amanvermez konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: “Sağlıklı iletişim kurabilseydik, birbirimizi daha iyi anlamaya biraz daha gayret edebilseydik coşkuyu, heyecanı ve paylaşımcı bir mutluluğu hep birlikte yaşayacağımıza inanıyordum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.