Ahmet Özal: Cumhurbaşkanı adayı olabilirim, iddialıyım

Ahmet Özal: Cumhurbaşkanı adayı olabilirim, iddialıyım
'Mecbur kaldığını' söyleyerek siyasete dönen Ahmet Özal, "Cumhurbaşkanı adayı olabilirim. Bu konuda iddialıyım" dedi.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu, 21’nci Dönem Malatya Milletvekili Ahmet Özal, 20 yıl aranın ardından yeniden aktif siyasete döndü. Teknoloji Kalkınma Partisi (TEK Parti) Genel Başkanlığı’nı sürdüren Özal, gelecek seçimler için iddialı.

Seçime girme yeterliliği olan tüm partilerin liderlerinden ekonomi ve dış politika konularında görüşme yapmak için randevu talep edeceğini söyleyen Özal’a göre TEK Parti ne Cumhur İttifakı ne de Millet İttifakı içerisinde yer almayacak.

Ne Cumhur İttifakı ne de Millet İttifakı ile ilişkinizin olmadığını söylüyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı adaylığında bu iki blok öne çıkıyor. Siz cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız? Seçilmemeniz ve ikinci tura kaldığı bir senaryoda TEK Parti hangi bloğa daha yakın?

Hiçbirine yakın değilim. Cumhurbaşkanı adayı olabilirim. Bu konuda iddialıyım. Anketler yapılıyor, çıkan isimler var. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu deniyor. Bir cumhurbaşkanı olabilmek için müktesebatın olması lazım, geçmişinin olması lazım. Hepsi çok iyi insanlar olabilirler. Ama Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı olmak için yurt dışını, ekonomiyi iyi bilmek gerekiyor. Bunları yapabilecek kapasite, bilgi birikimleri var mı 85 milyon bilmiyor.

Millet İttifakı kanadında cumhurbaşkanlığı adaylığında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun adı öne çıkıyor. İkinci tura Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun kaldığı bir durumda nasıl tutum alırsınız?

Ben o konuda parti olarak taraf olmam. İnsanlar kime oy vermek istiyorlarsa versinler. 'Ben şunu tutuyorum buraya verin' demem, insanları serbest bırakırım. Çok net.

TEK Parti seçim sürecini nasıl geçirecek? Sahada aktif çalışacak mısınız?

15 Eylül’den sonra otobüsle Anadolu turlarım başlıyor. Anadolu’nun her tarafını otobüsle gezeceğim. Büyük kentlerde mitingler yapacağız. Bizim yapacağımız mitinglerimiz 100 binden aşağıya olmaz. İddialıyım.

‘TANSU ÇİLLER KARŞILIK BULAMADI’

Konuşmamızın bir bölümünde Tansu Çiller’i de andınız. Tekrar siyasete döneceği konuşuluyordu, sizinle hiç iletişime geçti mi bu süreçte?

Yok hiç görüşmesi olmadı. Benim tanıdığım insanlara da teşkilat kurar mısın diye gitmişler. Ama benim gördüğüm kadarıyla karşılık bulamadı. Karşılık bulamadığı için de devam edeceğini sanmıyorum. Tansu Çiller dediğiniz zaman aklınıza gelen 5 Nisan kararlarıdır, Türkiye’de dövizin üç kat arttığı günlerdir. O dönemler kötü, karanlık günlerdi. Ben Tansu Hanım’ın karşılık bulacağını hiçbir zaman düşünmedim ve haklı çıktım.

‘EN SON ‘BABAMI FENERBAHÇE ÖLDÜRDÜ’ DİYE YAZMIŞLAR’

Sosyal medyada çok sık adınıza “Babamı … öldürdü” ifadeleriyle paylaşımlar yapılıyor. Bunlara nasıl tepkiler veriyorsunuz?

En son “Babamı Fenerbahçe öldürdü” diye yazmışlar. (Gülüyor) İlk başlarda bu paylaşımlara kızıyordum. Şimdi sokağa çıktığımda 15, 16 yaşındaki çocuklar “Ahmet ağabey” diye bana sesleniyor. Beni bu paylaşımlardan tanıyorlar, tanımayan genç yok. Kim yapmaya başladı bilmiyorum ama siyasette milletle inatlaşamazsın. Sosyal medyada da öyle, olduğu gibi her şeyi kabul edeceksin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.