“AKP, AYİM'in kararına saygı duymalı“

“AKP, AYİM'in kararına saygı duymalı“
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin (AYİM) 2 general ve 1 amiralin ''bir üst rütbeye terfi ettirilmeme işlemine'' itirazlarını yerinde bulmasıyla ilgili olarak, ''İlk kararı olumlu karşılayan AKP'nin ikinci karara da saygı
Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulunun 3. dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanması dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenen sertifika töreninin ardından soruları yanıtladı.

Bahçeli, bir gazetecinin, AYİM'in 3 generalin bir üst rütbeye terfisine ilişkin kararını anımsatarak, ''AK Parti'den 'karar Anayasa ihlalidir' şeklinde yorumlar yapıldı. Sizin değerlendirmeniz nedir?'' şeklindeki sorusuna, ''İlk kararı olumlu karşılayan AKP'nin ikinci karara da saygı duyması lazım. Yargı kararları üzerinde yorum yapmak doğru değil'' karşılığını verdi.

Devlet Bahçeli, bir başka gazetecinin, ''Bugün bazı gazetelerde bir haber vardı, Anayasa'nın geçici 16. maddesine atıfta bulunuluyor. Referandumda oy kullanmaya gitmeyenlerin bundan sonraki ilk 5 yıl içerisinde seçimlerde ne seçmen olabilecekleri, ne de seçimlere katılabilecekleri yönünde iddialar var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine de şunları söyledi:
''Bu, demokratik bir hakkı gasp olur. Bu ülkede yaşayan insanlarımız hürdür. İstedikleri zaman sandığa gidebilirler. Gidenlere saygı gösterdiğimiz kadar gitmeyenlere de saygı göstermeliyiz. Ancak demokrasi kültürü sandığa gitmeyi birinci görev ve sorumluluk görecek şekilde anlaşılırsa herkes sandığa gider. Ayrı bir cezaya, ayrı bir zorunluluğa gerek yoktur.''

Sertifika alanlarla liderlikle ilgili düşüncelerini de paylaşan Bahçeli, ihtiyaç duyulanın yalnızca mükemmel donanıma sahip aydınların varlığı olmadığını belirterek, aynı zamanda milletin değerleriyle bağını kopartmamış ve Türk milleti için yeteneklerini esirgemeyen ''gerçek aydınlara'' ihtiyaç bulunduğunu ifade etti.

Bahçeli, ''Kanaatimce, Türk aydınlarının 18. yüzyıldan beri batıda aradığı, bulduğunu sanarak getirdiği; ama bu toplumsal doku naklinin milli bünyede bir türlü istenen sonuca ulaşamamasının en önemli nedeni de budur. En büyük temennim, yalnızca bugün yetiştirdiğimiz gençlerin değil, ülkemin her yanında yetişmekte olan, dünyanın her yöresinde yetişmiş bulunan Türk aydınlarının geleceğe koşarken geçmişle bağını kopartmadan, geleceği geçmişin dinamiklerinden üreterek yol alabilmeleridir'' diye konuştu.

Katılımcılara, ''çalışmaktan, araştırmaktan, sorgulamaktan geri durmayınız'' sözleriyle seslenen Bahçeli, MHP'nin kapısının ardına kadar katılımcıların çalışmalarına açık olacağını bildirdi.

Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından Siyaset ve Liderlik Okulu'nu tamamlayan iki kişiye sertifikasını verdi.

Diğer katılımcılara ise sertifikaları, MHP genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri, MYK üyeleri, milletvekilleri ve öğretim üyeleri tarafından sunuldu.

Toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından katılımcılar Bahçeli'ye yüzük hediye etti.
Törenin ardından aşure ikramı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.