Atalay için adalet nöbeti

Atalay için adalet nöbeti
​​​​​​​Bir grup avukat, İstanbul Adliyesi'nde, "Anayasaya, hukuka, adalete, vicdana, özgürlüğe el veriyoruz" diyerek, Can Atalay için "Adalet Nöbeti" tuttu.

Atalay'ın Şükran Atalay, "Hatay halkı onu tanımadan oy verdi. Bütün suçu memleketini sevmekti" açıklamasını yaptı.

 

 

Anayasa Mahkemesi'nin iki kez 'hak ihlali' kararına karşın serbest bırakılmayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için İstanbul Adliyesi önünde "Adalet Nöbeti" tutan avukatlar, meslektaşlarının bir an önce tahliye edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Avukat Sibel Aydın, Can Atayalay'ın Marmara Cezaevi'nden gönderdiği mesajı okudu. Can Atalay mesajında, “Olağanüstü, olağanlaştırılmaya, tümü ile keyfi kuralların belirsizleştiği bir rejimi yerleştirmeye çalışıyorlar. Bu kuralsızlık, hukuksuzluk hali memlekete zarar veriyor. Anayasanın açık hükmüne rağmen yapılanlar, söylenenler karşısında durmak, memlekete sahip çıkmaktır. Bu Anayasayı askıya alma haline TBMM'yi ortak etmeyeceklerini ummak istiyorum. Bildiğimiz anlamda avukatlık yapmaya devam edebilmek için dahi Anayasanın askıya alınmasına itiraz etmek, memlekete sahip çıkmak zorundayız. Memleketi, Anayasaya, hukuki ve mesleğe sahip çıkan her birinize teşekkür ediyorum. Silivri'den selamlar” dedi.

 

Utanç duyuyoruz

 

Basın açıklamasında konuşan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, hukuksuzlukta gelinen noktadan utanç duyduklarını belirterek, "Bu gri tabloda yol alamadığımızın, hukukun olmadığı iklimlerde aydınlığa çıkılamayacağının farkındayız. Demokrasi için tüm varlığımızı adadığımız bu vatanda; hak, hukuk, adalet içinde yaşamak istiyoruz. Anayasa, yaşamsal direğimizdir. 'Benim hukukum, senin Anayasan, benim mahkemem' olamaz" dedi. Türenç, basın ve ifade özgürlüğünün yaşatıldığı ülkede var olma hedeflerinin olduğunu belirterek, eşitlik ve Cumhuriyetin değerini yitirmeden var olmak istediklerini ve Can Atalay'ın bu değerler ışığında özgürlüğüne kavuşması ve milletin vekili olarak meclisteki yerini almasının bir hak olduğunu kaydetti.

 

Hepsi çok iyi biliyor

 

Can Atalay'ın annesi Şükran Atalay ise “Canım oğlum ve arkadaşlarının hiçbir suçu olmadığını biliyorum. İki kere 'hak ihlali' durumunda bile birileri dedi ki, 'Bunları mahkum edin.' Bu mahkumiyet devam ediyor. Benim oğluma 'terörist' dediler. Hepsini reddediyorum. Biz her türlü şiddete karşıyız bunu hepsi çok iyi biliyor. Benim oğlum bir çakı bıçağı bile taşımadı. Hatay halkı onu tanımadan oy verdi. Bütün toplumsal olaylarda hiçbir menfaat gözetmeden, beş kuruş para almadan vatanı için çalıştı. Memleketini sevdi. Bütün suçu memleketini sevmekti. Sizlere de onu sevdiğiniz için ve dayanışma gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İnşallah güçlünün adaleti değil, adaletin gücü galip gelecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.